Gala Studentilor Romani din Strainatate, la a IV-a editie

0

Liga Studentilor Romani din Strainatate anunta lansarea concursului pentru decernarea premiilor Galei Studentilor Romani din Strainatate, eveniment ce va avea loc pe 8 ianuarie 2013.

Bucuresti, 18 septembrie 2012. Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) anunta concursul pentru „Premiile de Excelenta Academica in Strainatate”, ce vor fi prezentate, ca in fiecare an, in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate.

De la performanta la excelenta. Pentru al patrulea an consecutiv, LSRS continua sa promoveze tinerii romani ale caror rezultate academice si extra-curriculare au atins nivelul de excelenta pe plan international.

Premii acordate. Premiile vor fi acordate studentilor romani cu experienta academica la cel mai inalt nivel, categoriile fiind urmatoarele: „Studentul Roman al Anului din America de Nord” (1 premiu pentru nivelul universitar si 1 premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Roman al Anului din Europa” (1 premiu pentru nivelul universitar si 1 premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Roman al Anului de pe alte Continente”, „Studentul Roman Erasmus al Anului”, „Studentul Anului in Romania”, „Premiul Special in Arte” (categorie inaugurala). Toate candidaturile, cu exceptia celei pentru „Studentul Anului in Romania”, intra automat in competitia pentru Marele Premiu „Studentul Roman al Anului”.

Conditii de participare. Pentru a candida la una dintre sectiuni, tinerii interesati sunt rugati sa trimita CV-ul lor si o scurta autodescriere (maxim 150 de cuvinte) la adresa de e-mail [email protected]

Documentele necesare pentru a intra in concurs pentru categoria Studentul Roman Erasmus al Anului sunt CV-ul, o autodescriere si formularul de candidatura „Call for Applications Erasmus” (existent pe website-ul gala.lsrs.ro). Acestea vor fi trimise la adresa [email protected]  

LSRS va oferi, pentru prima data, si un Premiu Special in Arte. Acest premiu va fi jurizat de catre experti consacrati in acest domeniu si se adreseaza studentilor romani din strainatate cu rezultate exceptionale in domeniul artistic.

Pentru Marele Premiu sunt eligibili toti studentii romani care au studiat in anul universitar 2011-2012 in strainatate, din orice arie geografica si domeniu de studiu.

Candidatii se pot inscrie in concurs online, pana la data de 15 noiembrie 2012. Acestia sunt rugati sa consulte documentele complete despre competitie si despre procedura de aplicatie pe website-ul evenimentului: http://gala.lsrs.ro/.

Ca in fiecare an, juriul Galei este alcatuit din personalitati de marca ale mediilor academic si profesional din Romania. Premiile vor fi inmanate castigatorilor in data de 8 ianuarie 2013, cu prilejul Galei Studentilor Romani din Strainatate, la Bucuresti.