Grow – program educational cu activitati non-formale pentru liceeni

0

Elevii din clasa a X-a se pot inscrie toamna aceasta in Grow – programul educational inovativ desfasurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel national, singurul ce aduce studenti internationali alaturi de liceeni in cadrul a 3 editii pe an.

Organizat de AIESEC si Scoala de Valori programul Grow a ajuns deja la a 6-a editie.

Liceenii se pot inscrie pentru editia Grow 1.0 din 2011 pe www.growedu.ro incepand cu data de 19 septembrie, dar nu mai tarziu de 28 octombrie. Participantii vor fi selectati pe baza motivatiei de a participa la program si in functie de competentele de utilizare a limbii engleze. Pot participa elevi din 14 orase: Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Pitesti, , Sibiu, Suceava, Targu Mures si Timisoara. In fiecare oras, echipa de organizatori locali sta la dispozitia elevilor interesati sa se alature Grow sau sa-si continue aventura inceputa in aceasta primavara.

Cu o abordare specifica pentru fiecare an de liceu in parte, Grow ofera 4 ani de dezvoltare complementara prin educatie non-formala. Pentru participantii la editia pentru clasa a X-a, organizatorii Grow propun cate 10 intalniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 saptamani, sustinute in limba engleza. Toate activitatile Grow se desfasoara intr-un mediu tineresc care promoveaza interculturalitatea, voluntariatul si diversitatea.

In cadrul Grow participantii isi vor dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasa dupa finalizarea studiilor, o atitudine care-i va sprijini in atingerea obiectivelor personale si isi vor consolida increderea in sine prin provocari practice.

Pentru toamna aceasta, temele explorate in Grow sunt:

1.Proactivity skills (Proactivitate) – “Cum sa actionezi chiar acum! “

2.Presentation skills (Abilitati de prezentare)- “Acesta sunt EU” – “Cum sa te prezinti in fata unei multimi”

3.Public Speaking (Abilitati de prezentare in public) – “Cum sa realizezi un discurs convingator”

4.Personal Awareness (Constiinta de sine) – ” Cine sunt eu?” – participantii vor beneficia de suport in a se descoperi pe sine si potentialul lor

5.Personal effectiveness I (Eficienta personala I) – “Cum sa iti organizezi timpul si spatiul”

6.Personal effectiveness II (Eficienta personala II) – “Cum sa organizezi si sa filtrezi doar informatia utila”

7.Project management skills (Abilitati de management al proiectelor) – “Cum sa conduci un proiect” – participantii vor fi ghidati de la idee, la planificare, actiune si rezultate

8.Romanian values (Valori romanesti) – “Care e influenta mostenirii culturale si cum se incadreaza in ansamblul tarilor UE”

Despre interactiunea cu studentii internationali, Codruta, eleva in Lugoj isi aminteste: “Facilitatorii internationali au fost grozavi. Stiau cum sa vorbeasca cu noi, cum sa ne inteleaga si bineinteles au fost prietenosi si cu niste oameni buni. In proiectul Grow am invatat multe lucruri despre noi, despre ce putem face, ce ne place cu adevarat, ce valori avem, ce inseamna munca in echipa si multe alte lucruri importante care ne vor schimba viitorul.”

Pana acum in cadrul Grow au participat 2800 de elevi din 100 de licee care au fost pregatiti de 110 studenti internationali.