In cadrul celei de-a VII a editii a Congresului Studentilor din Romania vor fi decernate Premiile Excelentei in Educatie

0

Premiile Excelentei in Educatie este o competitie care premiaza calitatea si excelenta in educatie. Evenimentul isi propune sa aduca impreuna studenti, profesionisti si personalitati ale societatii academice din Romania pentru a facilita dezvoltarea unui nou model de societate in tara noastra. In cadrul acestei competitii se pot inscrie studenti din institutii de invatamant din Romania care apartin domeniilor prezentate in cadrul categoriilor de concurs.

Concursul dispune de un numar de zece categorii la care studentii se pot inscrie. Acestea sunt: Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Tehnologia Informatiei, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Sanatate, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Economie si Business, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Sport, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Inginerie, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Drept, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Arte, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Stiinte Sociale, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Stiinte Exacte si Stiinte ale Naturii, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Stiintele comunicarii.

Printre conditiile de eligibilitate se numara calitatea de student al unei institutii de invatamant superior din Romania, media anului universitar 2012/2013 sa fie minimum 8, performanta si recunoasterea meritelor in comunitatea academica, precum si participare la activitati extracurriculare. Pe de alta parte, nu sunt considerate eligibile aplicatiile unor persoane care au fost implicate in scandaluri publice.

Un candidat poate fi recomandat de catre o alta persoana prin completarea formularului de la categoria “Recomanda un student”, urmand sa fie contactat de catre organizatori pentru inscrierea oficiala in concurs. Inscrierea se realizeaza dupa ce un participant va accesa formularul disponibil pe site.

Criteriile de evaluare a aplicatiilor pentru Premiile Excelentei in Educatie fac referire la: performante in domeniul respectiv, implicare in proiecte ce au adus un beneficiu comunitatii din care face parte, distinctii si participari la evenimente academice, implicarea sau initiere de proiecte de educatie nonformala, impactul asupra sistemului educational, coerenta, originalitate si creativitate. Fiecare categorie va avea un juriu format din 35 membri (un reprezentant USR, cadre didactice, parteneri sau sponsori), urmand ca pentru fiecare categorie sa fie desemnati 3 finalisti.

Calendarul Competitiei

Perioada de inscrieri: 7 aprilie – 30 aprilie 2014

Perioada de jurizare: 5 – 11 mai 2014

Decernare premii: 17 mai 2014