Internationalizarea Educatiei: Studiile in Marea Britanie si intoarcerea acasa

0

Liga Studentilor Romani din Strainatate, in parteneriat cu British Council din Romania, lanseaza conferinta „Internationalizarea Educatiei: Studiile in Marea Britanie si intoarcerea acasa”. Evenimentul va avea loc pe 23 noiembrie, in cadrul Expozitiei Educatiei din Marea Britanie (Education UK Exhibition), organizata de British Council si Ambasada Marii Britanii la Howard Johnson Grand Plaza, Bucuresti.

Conferinta „Internationalizarea Educatiei” va reuni factori de decizie si experti in domeniul educatiei, elevi, studenti, cadre didactice, absolventi ai unor universitati britanice cu reusite importante in cariera, precum si reprezentanti ai sectorului neguvernamental si ai mediului de afaceri. Prima parte a conferintei se va concentra asupra studiului in Marea Britanie si a dezvoltarii parteneriatelor romano-britanice la nivel universitar, iar a doua parte va aborda subiectul intoarcerii acasa, al oportunitatilor de cariera din Romania si va include  prezentari din partea unor manageri romani de succes.

In contextul in care universitatile britanice reprezinta o destinatie preferata a elevilor si studentilor romani, conferinta isi propune sa prezinte oportunitatile de invatamant din Marea Britanie, dar si sa realizeze o analiza comparativa a celor doua sisteme educationale si a colaborararilor bilaterale la nivel universitar si de cerecetare. Participantii vor putea obtine informatii despre studiul in Marea Britanie direct de la romani care au studiat deja acolo, dar si de la reprezentantii unor universitati britanice prestigioase. In ceea ce priveste optiunile profesionale ale tinerilor absolventi, managerii unor firme de top le vor vorbi pe larg participantilor despre intoarcerea acasa si oportunitatile de angajare din Romania.

Cei interesati sa participe la conferinta “Internationalizarea Educatiei” se pot inscrie pana pe 20 noiembrie, completand formularul de inregistrare .

„Internationalizarea Educatiei: Studiile in Marea Britanie si intoarcerea acasa” continua seria evenimentelor organizate de LSRS si British Council pe tema internationalizarii experientei studentesti.