IVET-Venture. O abordare participativa pentru consolidarea competentelor-cheie ale elevilor

0

Proiectul “IVET-Venture. A Participative Approach to strengthen key competences of trainees” (Aventura IVET. O  abordare participativa pentru consolidarea competentelor cheie ale formabililor) a debutat in luna octombrie 2013 si se afla in al doilea an de implementare, urmand a se finaliza in luna septembrie 2015. Consortiul este format din institutii din patru tari: Universitatea Leibniz Hanovra, coordonatorul proiectului, BSJ Marburg eV, un furnizor de educatie din Germania, City Bound, Viena, Austria, doi parteneri din Turcia: inspectoratul scolar din Kirsehir, Colegiul Tehnic din Nevsehir si trei institutii din Romania: Inspectoratul Scolar Buzau, Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Baia Mare si Colegiul Tehnic “George Baritiu” tot din Baia Mare.

Proiectul s-a nascut din necesitatea de a le dezvolta elevilor competentele civice si sociale in contextul in care invatamantul tehnologic este extrem de teoretizat si nu pune accent pe aplicabilitate si ancorare in realitatile societatii contemporane.  Ceea ce isi propune acest proiect este sa imbunatateasca atractivitatea formarii profesionale prin dezvoltarea unei metodologii bazate pe aventura, si sa sprijine profesorii in a dobandi si a folosi metode de predare non-formale, deoarece acestea sunt mai aproape de interesele elevilor nostri si intr-adevar ii motiveaza sa se implice in dezvoltarea lor personala.

Proiectul se alfa la final, in 18 septembrie avand loc la Viena conferinta internationala in cadrul careia s-a prezentat proiectul, produsele finale: modulele online si manualul cuprinzand activitati non-formale cu elevii si profesorii. Acestea ofera instructiuni detaliate cu privire la planificarea si implementarea conceptului IVET-Venture, oferind exemple reale, experimentate in afara salii de clasa. Atat manualul, cat si modulele online  pot fi gasite pe site-ul oficial al proiectului www.ivet-venture.org

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie/comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.