Laboratorul de educatie nonformala

0

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret in Actiune, impreuna cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), prin programul Fondul ONG in Romania, parte a granturilor Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014 organizeaza in perioada 1 – 8 septembrie 2013, la Gura Portitei, Tulcea, cea de-a cincea editie a Laboratorului de educatie nonformala.

Scopul acestui eveniment este de a promova invatarea nonformala drept componenta esentiala a educatiei pe intreg parcursul vietii si de a aduce in atentie metode de invatare folosite in contextul educatiei nonformale, care pot contribui la cresterea calitatii proiectelor si activitatilor de tineret sau pentru drepturile omului in general si combaterea discursului instigator la ura (hate speech) in special.

Evenimentul se adreseaza persoanelor implicate activ in proiecte si activitati de tineret si drepturile omului, cu experienta in educatie in general si invatare nonformala in special, motivate sa experimenteze noi metode de invatare, dispuse sa promoveze metodele in comunitatile lor, sa lucreze in retea si sa se implice in evenimentele de educatie nonformala propuse de organizatori.

Metodele de invatare nonformala pe care participantii le vor putea experimenta in Laborator sunt: abordarea critica a normei, animatie socio-educativa, arta povestirii – storytelling, biblioteca vie, dans contemporan, Delivering Life, Design Thinking, debate, expozitie vie, facilitare grafica, jonglerie, percutie – drumming, photovoice, scriere creativa, teatru de improvizatie, teatru de umbre, teatru forum si imagine, teatru labirint, transcend si viewpoints.

Inscrierea participantilor se face online, pana pe data de 4 august 2013, prin completarea formularului disponibil. Vor fi selectati 35 de participanti pentru care se vor acoperi costurile de cazare si masa. Acest numar va fi suplimentat cu 10 pentru candidatii dispusi sa isi asigure aceste costuri din alte surse.

Apelul de inscriere este disponibil aici.

Detalii despre metode: www.nonformalii.ro