Laboratorul de educatie nonformala la a treia editie

0

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), prin programul Tineret in Actiune, organizeaza in perioada 21 – 28 august 2011, la Gura Portitei, Tulcea, cea de-a treia editie a „Laboratorului de educatie nonformala”.

Scopul acestui eveniment este de a promova educatia nonformala drept componenta esentiala a educatiei pe intreg parcursul vietii si de a aduce in atentie metode de invatare folosite deseori in contextul educatiei nonformale, care pot contribui la cresterea calitatii proiectelor si activitatilor de si pentru tineret.

In cadrul Laboratorului de educatie nonformala vor fi prezenti 50 de participanti – persoane cu experienta in astfel de metode de invatare si persoane implicate activ in organizatii si proiecte de tineret, care au capacitate de diseminare si lucru in retea si care vor sa aplice metodele prezentate in cadrul Laboratorului in diferite proiecte.

Metodele de invatare care vor fi explicate si puse in aplicare in cadrul Laboratorului sunt: cafenea publica, photovoice, open space, biblioteca vie, teatru forum, teatrul labirint, improvizatie, animatia socio-educativa, animatia stradala si flash mob, dans contemporan, debate educational, origami, socio-drama, psiho-drama si joc colectiv, writing theatre.

Inscrierea participantilor se face online, pana pe data de 5 august 2011, prin completarea formularului si trimiterea CV-ului.

ANPCDEFP, prin programul Tineret in Actiune, acopera pentru participantI costurile de cazare si masa.

Pagina evenimentului: http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/474

Blogul evenimentului: http://nonformalii.wordpress.com

Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=220832681271138