Lansare inscriere curs Pregatirea cadrelor didactice pe tematici europene

0

Institutul European din Romania (IER) in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) organizeaza un program de formare profesionala a cadrelor didactice in domeniul afacerilor europene, finantat de Comisia Europeana prin Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in baza contractului de finantare semnat ca urmare a licitatiei PN/2011-11/BUC.

Acest program de formare se adreseaza cadrelor didactice din toate cele trei cicluri de invatamant: primar, gimnazial si liceal care predau discipline scolare in care tematica Uniunii Europene este subiect de lectie sau parte a unor lectii de geografie, istorie, educatie civica, cultura civica si orice alta disciplina scolara din curriculum-ul optional.

Agenda cursului consta in module centrate pe urmatoarele tematici: istoria si institutiile UE, politicile UE, Strategia EU2020, oportunitati de programe educationale europene si Spatiul profesorului.

Cursul este acreditat cu 4 credite profesionale transferabile.

Echipa de formatori include formatori specializati in domeniul afacerilor europene si cadre didactice cu experienta in invatamantul primar, gimnazial si liceal.

Pentru acest program de formare se vor selecta 305 cadre didactice (182 din mediul urban si 123 din mediul rural)

Toate costurile aferente participarii la cursuri sunt decontate prin proiect (se deconteaza transportul si se asigura cazare pentru 3 nopti, masa si suport de curs).

Agenda cursului

Termenii de referinta ai cursului

Formularul de inregistrare

Inscrierea la toate sesiunile de curs este deschisa pana la 1 iunie 2012.

Cornelia Predoiu, responsabil organizare cursuri 021- 314 26 96; int. 150 [email protected]