Ministerul Educatiei si Ministerul pentru Societatea Informationala reafirma importanta competentelor digitale in cadrul Forumului International ECDL Bucuresti 2014

0

Joi, 22 mai 2014, s-au deschis la Bucuresti lucrarile Forumului International ECDL, eveniment anual care reuneste delegati ECDL (European Computer Driving Licence) de pe toate continentele lumii cu factori de decizie politica si oficiali guvernamentali, pentru a impartasi informatiile si exemplele de buna practica referitoare la dezvoltarea aptitudinilor IT si promovarea alfabetizarii digitale globale.

In fiecare an are loc Forumul ECDL Foundation, la care participa reprezentanti ai organizatiilor internationale care administeaza programul de certificare ECDL in 150 de tari din intreaga lume.

In acest an, ca o recunoastere a progreselor realizate de Romania, Forumul ECDL Foundation are loc la Bucuresti in perioada 22 – 23 mai 2014. Evenimentul s-a bucurat in deschidere de prezenta domnului prof. univ. dr. Remus Pricopie, Ministrul Educatiei Nationale si a domnului Secretar de Stat in cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, Bebe-Viorel Ionica care au subliniat importanta dezvoltarii si integrarii competentelor digitale in sistemul din Romania si au recunoscut in acest sens contributia introducerii standardului ECDL la noi in tara.

Forumul International ECDL este un eveniment anual de o mare importanta intrucat reuneste toti operatorii ECDL la nivel global subliniind principalele aspecte-cheie si oportunitati care decurg din implementarea standardului ECDL in lume. In Romania standardul ECDL este implementat de catre ECDL ROMANIA incepand cu anul 2002.

ECDL Foundation este principala autoritate de certificare pentru cel mai raspandit program international de certificare a competentelor digitale – ECDL / ICDL.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este recunoscut la nivel international in 150 de tari si numara pana in prezent 13 milioane de persoane inregistrate in program. In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de testare acreditate pe intreg teritoriul tarii. Peste 230 000 de candidati s-au inscris in programul ECDL  la nivel national si au fost eliberate mai multe de 170 000 de Permise ECDL in Romania.