Model de educatie nonformala extracurriculara continua in 65 de scoli

0

„IMPACT – model de educatie extracurriculara nonformala in Romania” aduce in anul scolar 2011-2012 peste 1.000 de tineri in cele 65 de Cluburi de Initiativa Comunitara pentru Tineri IMPACT deschise in cadrul programului. Cluburile IMPACT participante functioneaza in scoli din mediul rural si mic urban, fiind incluse in oferta de activitati extracurriculare. Tinerii participanti in program beneficiaza astfel de un model inovator de educatie nonformala extracurriculara care ii ajuta sa-si dezvolte abilitati de viata si angajabilitate. 

Programul „IMPACT – model de educatie extracurriculara nonformala in Romania” se deruleaza in 65 de scoli din orase mici si zone rurale din zece judete (Mehedinti, Timis, Iasi, Neamt, Cluj, Brasov, Calarasi, Hunedoara, Vrancea, Constanta).  In cadrul programului se organizeaza Cluburi de Initiativa Comunitara pentru Tineri IMPACT in scolile participante.

Implicandu-se saptamanal in activitatile Cluburilor IMPACT, tinerii dobandesc noi cunostinte pe patru componente de dezvoltare: cetatenie activa, angajabilitate, antreprenoriat social si leadership. Programul are la baza o strategie de invatare prin experienta, folosind serviciul in folosul comunitatii pentru a incuraja gandirea si comportamentul antreprenorial si a crea premisele pentru dezvoltare comunitara si voluntariat in randul tinerilor participanti. Fiecare Club IMPACT participant realizeaza, o data la trei luni, un proiect comunitar sau de antreprenoriat social prin care tinerii aduc o schimbare pozitiva in comunitare si deprind noi competente.

 „IMPACT – model de educatie extracurriculara nonformala in Romania” este implementat de Fundatia Noi Orizonturi impreuna cu Romanian-American Foundation, in calitate de finantator. Partenerii programului sunt Inspectoratele Scolare din judetele Mehedinti, Timis, Iasi, Neamt, Cluj, Brasov, Calarasi, Hunedoara, Vrancea, Constanta. Programul a fost demarat in decembrie 2010 si se va desfasura timp de 2 ani, pana in noiembrie 2012.