Parinti, din nou la scoala!

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-3055278

eventubebig-9737665

Data: 4-10-2010

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany-biroul zonal Iasi, in parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria” Iasi lanseaza proiectul “Parinti, din nou la scoala!”, un nou proiect adresat parintilor care au in ingrijire copii cu nevoi speciale.

Proiectul “Parinti, din nou la scoala!” vine in continuarea altor 2 proiecte dezvoltate de Fundatia Bethany in vederea intampinarii unei nevoi acute de sprijin in randul parintilor copiilor cu nevoi speciale. Proiectul de fata se deruleaza in parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria” Iasi si isi propune imbunatatirea accesului familiilor care au copii cu nevoi speciale cu varste intre 0 si 3 ani la servicii psiho-socio-medicale comunitare care urmaresc dezvoltarea capacitatii parentale si reducerea excluziunii sociale.

Obiectivul general al proiectului este acela de a promova in randul parintilor modele de buna crestere si ingrijire a copiilor cu nevoi speciale, cu scopul prevenirii abandonului, neglijarii si abuzului acestei categorii vulnerabile. In vederea atingerii acestui obiectiv, cel putin 40 de parinti vor beneficia pana la sfarsitul proiectului de un program complex de sesiuni de informare pe teme medicale si sociale si intalniri de grup-suport in urma carora isi vor dezvolta abilitatile, deprinderile si cunostintele necesare cresterii, ingrijirii si educarii optime a copiilor cu dizabilitati; 20 de parinti vor primi servicii de consiliere individuala si de grup pentru a depasi problemele cu care se confrunta. Proiectul vizeaza in aceeasi masura cresterea gradului de sensibilizare a comunitatii locale si in special a actorilor publici implicati in domeniul protectiei copilului cu nevoi speciale, prin organizarea de workshop-uri, evenimente speciale cu si pentru copiii cu dizabilitati, dar si prin implicarea voluntarilor in activitatile dedicate copiilor si parintilor.

Proiectul va fi implementat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany in perioada septembrie -decembrie 2010.

Grupul Rompetrol da startul programului de Internship 2011 Fundatia LEADERS da startul programului de educatie experientiala – LEADERS Academy 3 Fundatia Dinu Patriciu a publicat numele bursierilor pentru anul scolar si universitar 2011-2012 Laboratorul de educatie nonformala la a treia editie Rezultate selectie curs “Dezvoltarea abilitatilor de viata ale elevilor” Au inceput inscrierile pentru School for Startups Romania 2012 De vorba cu specialistii in dezvoltarea abilitatilor de viata ale elevilor UNICEF a lansat studiul: “O scoala pentru toti? Accesul copiilor romi la o educatie de calitate” Este timpul pentru ACTziune! YouthBank Bucuresti a finantat 12 proiecte propuse de liceeni

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-1349543