Peste 10.000 de tineri educati prin campania ”Indrazneste sa fii mare!”

0

Fundatia Tineri pentru Tineri, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a incheiat prima jumatate a campaniei ”Indrazneste sa fii mare!”, program de responsabilizare a liceenilor din 15 judete ale tarii. Pana in prezent, 10.556 de tineri (din totalul de 22.950 pe care si-l propun partenerii) din 110 licee au beneficiat de ore de educatie pentru viata de familie. Campania se deruleaza pana la finalul anului scolar 2012-2013.

Programul este construit pe principiile educatiei non-formale si educatiei intre egali, astfel incat elevii sunt formati de peste 900 de tineri voluntari ai Fundatiei Tineri pentru Tineri care au fost instruiti in prealabil.

Pe parcursul a 6-12 ore de dirigentie, elevilor li se formeaza abilitati pentru viata de familie prin tematici ca: Autocunoastere; Clarificarea valorilor si luarea deciziilor; Echitate de gen, rolurile sexelor si relationare; Anatomie si fiziologie; Infectii cu transmitere sexuala; Prevenirea si combaterea HIV/SIDA; Metode contraceptive; Sarcina si parentalitate; Comunicare in sanatatea reproducerii; Implicare activa.

Rezultatele primului an de campanie in cifre:

  • 10.556 de elevi beneficiari
  • 910 voluntari instruiti
  • 590 de clase acoperite
  • 110 licee acoperite din 15 judete
  • 360 de activitati de comunicare interpersonala organizate in afara scolii – 9.000 de beneficiari
  • 50.938 de beneficiari ai campaniei de vara derulate in Costinesti

Pentru anul scolar 2012-2013, Fundatia Tineri pentru Tineri isi propune multiplicarea activitatilor prin instruirea a inca 440 de voluntari, precum si a 280 de consilieri scolari si acoperirea a 160 de noi licee.

Educatie pentru Viata de Familie – parte a campaniei ”Indrazneste sa fii mare!” – este programul traditional al Fundatiei Tineri pentru Tineri si se deruleaza in colaborare cu Inspectoratele Scolare Judetene, conducerile unitatilor scolare si cu acordul parintilor fiecaruia dintre elevii participanti.

Campania ”Indrazneste sa fii mare!” se desfasoara in cadrul proiectului „EVRICA – Educatie pentru Viata si Responsabilizare Individuala prin programe de Cetatenie Activa pentru tinerii din Romania”, cofinantat din Fondul Social European prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.