Peste 120 de proiecte s-au inscris la etapa nationala a Infomatrix 2011

0

In perioada 7-8 aprilie 2011 Universitatea Europei de Sud-Est Lumina din Bucuresti a gazduit selectia nationala a concursului international de proiecte informatice Infomatrix. 

Aflat in acest an la cea de a IX a editie, Infomatrix se adreseaza elevilor de liceu si studentilor care intra in competitie la una dintre urmatoarele categorii: Programming, Computer Art, Hardware Control, Digital Content si  Robotics.

Obiectivul concursului este sa-i incurajeze pe tineri sa-si foloseasca imaginatia, pasiunea si creativitatea pentru a realiza inovatii tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitiva in societate.

Roboti in miniatura, animatii 3D sau aplicatii software – acestea sunt doar cateva dintre proiectele inscrise la Infomatrix in acest an. Cei 300 de participanti din peste 70 de licee si universitati din tara au imbinat creativitatea cu abilitatile tehnice, pentru a realiza cele mai surprinzatoare proiecte.

Pentru iubitorii de roboti, in acest an s-a introdus pentru prima data la Infomatrix categoria Robotics care a oferit prilejul pentru organizarea unui adevarat spectacol. Robotii in miniatura, creati de concurenti, s-au confruntat intr-un ring in cadrul unei lupte de mini-sumo.  

Decernarea premiilor a avut loc in seara de 8 aprilie la Palatul Regal Bucuresti unde participantii au venit insotiti de parinti si profesori. Pentru fiecare categorie din concurs au fost declarate cinci echipe castigatoare: locul I- 1.000 RON, locul II- 750 RON, locul III- 500 RON, mentiune 1- 350 RON, mentiune 2- 300 RON. 

Proiectele clasate pe primele trei locuri de la cele cinci categorii vor participa la etapa internationala a Infomatrix 2011 unde vor concura alaturi de peste 100 de proiecte din 38 de tari ale lumii.       

Concursul Infomatrix (www.infomatrix.ro) este organizat anual de catre Lumina Institutii de Invatamant in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.