Pregatiri de Paste cu IMPACT: rezultate din Scoala Altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun!

0

In perioada 7 – 13 aprilie 2014, a avut loc Saptamana IMPACT, care a coincis cu desfasurarea programului „Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. Zi de zi, cei peste 2.000 de voluntari care fac parte din Miscarea de Tineri IMPACT (initiativa a Fundatiei Noi Orizonturi) au fost activi in aceasta Saptamana care a inclus activitati de strangeri de fonduri pentru proiectele prin care IMPACT ajuta comunitatile locale. Iar pentru ca Pastele se apropie, elevii si profesorii IMPACT nu au uitat in activitatile lor de traditia romaneasca.

Saptamana IMPACT a implicat elevi si profesori din aproape 100 de institutii de invatamant din Romania. Iar aici prezentam o parte din activitatile realizate de voluntarii IMPACT din intreaga tara:

In Regiunea IMPACT Sud Sud Est (jud. Constanta, Galati, Calarasi, Vrancea):

Clubul IMPACT Pedagogic din Constanta a realizat alaturi de 40 de copii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Delfinul oua incondeiate si felicitari. Acestea au fost oferite parintilor, iar o parte dintre ele au fost valorificate in cadrul unui targ organizat in cadrul Centrului. Scopul activitatii a fost de a creste increderea in fortele proprii ale copiilor cu dizabilitati si a copiilor cu autism aflati aici. La Calarasi, Clubul IMPACT LMTE a continuat proiectul „Daruind vei dobandi”, care include actiuni de strangere de ajutoare pentru 10 familii nevoiase, iar alte 10 familii nevoiase urmeaza sa fie ajutate prin actiunile Clubului de strangere de fonduri.

In Regiunea IMPACT Nord Est (jud. Iasi si Neamt):

Clubul IMPACT Barnova a plantat in ghivece 150 de braduti care urmeaza sa fie vanduti. Suma stransa in urma vanzarii acestora va fi folosita pentru amenajarea unui parc pentru copii proveniti din 3 sate ale comunei Barnova. Membrii Clubului IMPACT Ibraileanu si-au invitat colegii de liceu la un eveniment la care au putut sa incondeieze oua si sa admire dansuri populare romanesti. Tot in Iasi, Clubul IMPACT Eminescu a realizat activitati de strangere de carti, alimente si haine, pentru batranii din centrul Sfanta Parascheva din Targu Frumos. Clubul IMPACT Roman Voda au creat bratari pe care le-au vandut, iar banii stransi vor fi donati catre 20 de copii ai Fundatiei Episcop Melchisedec Roman.

In Regiunea IMPACT Sud Vest (jud. Hunedoara, Timis, Mehedinti, Dolj):

Membrii Clubului IMPACT Romani cu norma intrega au inceput confectionarea tablourilor pe care le vor vinde pentru a strange fonduri destinate unei eleve bolnave de leucemie din Petrosani. Acestea vor fi expuse in data de 16 mai in cadrul spectacolului ”O viata pe portativ”,organizat de clubul IMPACT AREA. Cele doua Cluburi au realizat si un flashmob dedicat IMPACT. Clubul IMPACT 2 din Lupeni a realizat o serie de „iepurasi origami cu 1.000.000 de piese”. Suma stransa din vanzarea decoratiilor de Paste va fi folosita pentru amenajarea parcului de joaca din incinta gradinitei Lumea Copiilor.

In Regiunea IMPACT Centru Nord Vest (jud. Cluj, Brasov):

Peste 15 Cluburi au fost prezente in Saptamana IMPACT in Iulius Mall pentru activitati de strangere de fonduri care ii vor ajuta pe elevi si profesori IMPACT sa isi realizeze proiectele de serviciu in folosul comunitatii: vanzare de produse handmade si dulciuri de casa, face painting, animale din baloane, trucuri de magie, vanzare de vaze decorate prin tehnica servetelului, chiar si vanzarea de bilete pentru festivalul umanitar Ghibstock, proiect IMPACT, care a ajuns deja la a 5-a editie. In acelasi timp, echipa regionala a Fundatiei Noi Orizonturi a organizat ateliere de dezvoltare personala pentru tineri, la libraria Carturesti. Printre temele abordate se numara comunicarea asertiva, storytelling, consiliere in cariera, public speaking.

Saptamana IMPACT face parte din Campania Romania de IMPACT, ce are loc in perioada 7 aprilie – 20 iunie 2014, sub deviza „SuperIMPACTii transforma Romania!”. Toate activitatile desfasurate in cadrul acestei campanii sunt un rezultat al modelului educational IMPACT, replicat cu succes si la nivel international. Prin intermediul acestuia, copiii si tinerii se dezvolta pe baza a 4 componente cheie: cetatenie activa, angajabilitate, antreprenoriat social si leadership. 

IMPACT este un model de dezvoltare sustenabila, initiat de Fundatia Noi Orizonturi si sustinut de partenerul strategic Romanian-American Foundation.