Responsabilitatea sociala corporativa – solutie pentru o activitate sustenabila

0

Federatia Junior Chamber International Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului si Asociatia “Institutul pentru Politici Sociale” anunta cea de-a doua serie de workshopuri din cadrul proiectului “Actionam responsabil ! – Reteaua Sociala RSC”. Workshopurile, intitulate “Responsabilitatea sociala corporativa – solutie pentru o activitate sustenabila”, se vor desfasura pe parcursul a trei weekend-uri in perioada 21 iunie – 8 iulie, pe litoralul romanesc.

Noutatea evenimentului consta in faptul ca workshop-urile se adreseaza unui public pe cat de putin avut in vedere atunci cand vine vorba de stabilirea actorilor cheie in domeniul responsabilitatii sociale, pe atat de important din punct de vedere al reprezentativitatii sale si al calitatii de multiplicator de informatie in medii de real interes: reprezentanti ai sindicatelor, patronatelor, camerelor de comert si industrie si asociatiilor de IMM-uri.

Workshop-urile vor porni de la nevoile reale ale acestor tipuri de organizatii asa cum sunt ele percepute chiar de catre membrii lor, iar obiectivul va fi cel de a identifica modul in care responsabilitatea sociala poate genera solutii pentru problemele cu care acestia se confrunta si de a le oferi instrumentele necesare pentru implementarea acestor solutii. Pe parcursul celor trei zile de workshop, participantii vor deprinde abilitati de diagnoza organizationala, vor invata sa identifice in mod corect problemele organizatiilor din care fac parte si solutiile pentru rezolvarea acestora, vor afla care sunt pasii pentru implementarea unei strategii de responsabilitate sociala si vor fi capabili sa-si contureze propriul proiect pentru promovarea responsabilitatii sociale corporative in organizatiile din care fac parte.

Se vor pune in discutie teme precum standarde de raportare, coduri de etica si managementul eticii in organizatii, crearea de strategii de RSC si instrumente de implementare a acestora. Dintre activitatile workshop-urilor enumeram: dezbateri, studii de caz, exercitii practice si sesiuni de networking.

Workshop-urile vor fi sustinute de speakeri consacrati din domeniul responsabilitatii sociale – Cristian Ducu (Membru fondator al Centrului de Cercetare in Etica Aplicata), Tincuta Apateanu (Director Fundatia Dinu Patriciu), Bogdan Diaconu (Consultant CSR), Romeo Denuntzio (Auditor SRAC).

Sesiunea “Responsabilitatea sociala corporativa – solutie pentru o activitate sustenabila” va include 8 workshop-uri (cate doua workshopuri adresate fiecarei categorii de grup tinta), dupa cum urmeaza:

21 – 24 iunie – vor avea loc trei workshop-uri in paralel;

28 iunie – 1 iulie – vor avea loc trei workshop-uri in paralel;

5 – 8 iulie – vor avea loc doua workshop-uri in paralel.

Participarea la workshop este GRATUITA, organizatorii asigurand cazarea, masa si decontarea cheltuielilor de transport (mai multe detalii se vor comunica post-inscriere).

Inscrierea se realizeaza online, prin completarea formularului disponibil la adresa: www.actionamresponsabil.ro.

Numarul de locuri este LIMITAT, motiv pentru care participarea va fi confirmata in ordinea inscrierii.