RGO Debate – membru ARDOR, invita pasionatii de retorica, argumente si discutii sa urmareasca turneul international de dezbateri pentru elevi ARGO Open International Tournament

0

Evenimentul va avea loc in perioada 8-13 septembrie 2014 la Colegiul National Spiru Haret din Ploiesti. Finala organizata la Biblioteca Central Universitara din Bucuresti in data de 12 septembrie, de la ora 16:30, reuneste debateri din Europa si nu numai.

Recunoscuta drept cea mai mare competitie internationala de dezbateri din Romania, ARGO Open International Tournament este, anul acesta, si unul dintre cele mai mari evenimente de profil din Europa. Turneul se afla la a treia editie si a adus pana acum in Romania participanti din Statele Unite ale Americii, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croatia, Bosnia, Kosovo, Ucraina, Turcia, Africa de Sud. Anul acesta, aproximativ 200 de elevi de liceu vor lua parte la competitia condusa de o echipa de arbitri din Singapore, Germania, Slovacia si Romania.

Limba oficiala a concursului este engleza, iar in total vor fi disputate 11 meciuri: 8 runde, sferturi, semifinala si finala. La fel ca in toate competitiile de dezbateri, 4 dintre cele 8 runde vor avea motiuni impromptu (anuntate cu o ora inainte de inceperea dezbaterii), iar in celelalte 4 se vor dezbate motiuni anuntate cu cateva luni inainte. Temele complete de dezbatere sunt:Runda 1: Acest Parlament ar interzice sistemul bancar paralel (shadow banking)Runda 3: Acest Parlament sustine o interventie militara a comunitatii internationale pentru a proteja civilii din nordul Nigeriei impotriva atacurilor Boko Haram.Runda 5: Acest Parlament nu ar colabora la nivel intern cu politicienii alesi in mod democratic, dar care au pareri extremiste, chiar daca acest lucru ar duce la pierderea puterii politice.Runda 7: Acest Parlament regreta decizia Curtii Europene de Justitie de a le acorda cetatenilor europeni dreptul de a disparea de pe internet.

Finala: Acest Parlament crede ca Romania nu ar mai trebui sa utilizeze gaz furnizat de Gazprom pana cand Rusia va inceta sa mai mai considere Crimeea teritoriu rusesc.

ARGO Open International Tournament este proiectul nostru de suflet si cel cu care ne mandrim cel mai mult. Nu ne bucura doar ca am reusit sa crestem importanta evenimentului in sine, ci mai ales ca, prin el, Romania a devenit o destinatie dezirabila pe lista calendarului international de competitii de dezbateri, a declarat Serban Pitic, presedintele ARGO Debate.

Turneul este deschis publicului, care poate asista la rundele desfasurate in Colegiul National Spiru Haret Ploiesti si la finala organizata la Biblioteca Central Universitara din Bucuresti in data de 12 septembrie, de la ora 16:30.

Despre organizator
Asociatia Romana pentru Gandire si Oratorie (ARGO) Debate – www.argodebate.ro, este o organizatie non-profit axata pe cursuri de debate pentru elevi si studenti. Cu o experienta de 20 ani, ARGO este cel mai vechi club de debate cu traditie neintrerupta din Romania. Printre rezultatele obtinute se numara: campioni nationali (2013, 2014), campioni europeni (2008), campioni mondiali (1995-1998, 2001), vice-campioni mondiali (2010), locul III la campionatul mondial (2012, 2013). ARGO Debate este unul dintre cei 7 membri ARDOR – Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica.

Parteneri:ARGO Open International Tournament 2014 este posibil datorita sprijinului acordat de Casa de Avocatura „Volosevici & Placinta”, Read Forward, British Council si Primaria Ploiesti.