Rolul mass-media in educatia formala si non-formala

0

Hotelul Belvedere din Cluj va gazdui joi, 09 iunie, incepand cu orele 10:00, un seminar organizat de agentia de comunicare TBWA\Bucuresti, despre rolul mass-media in educatia formala si non-formala.

Incercand sa raspunda la intrebarea “Cui ii e frica de formarea continua” profesionisti in comunicare si educatie vor discuta modalitatile prin care mass-media poate sa isi re-inventeze abordarea subiectelor ce tin de tematica valorilor si a educatiei, fara a renunta la obiectivele de rating.

Pe parcursul evenimentului, ecologistul si jurnalistul  Dragos Bucurenci, alaturi de omul de presa si relatii publice Ada Teslaru vor dezbate impreuna cu Alina Simpetru, expert in comunicare, despre mass media, rating, cariera si educatie.

In contextul unei crize economice si sociale, competitivitatea pe piata muncii trebuie sa fie o prioritate pentru oricine, indiferent de nivelul de angajare sau varsta. Din pacate, insusi conceptul de invatare sau pregatire constanta pe parcursul intregii vietii este strain majoritatii publicului romanesc. Romania inregistreaza una dintre cele mai scazute rate de participare la programe de formare din Europa, doar 14% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 – 24 de ani participand in ultimii 5 ani la programe de formare continua.

Vom incerca impreuna sa identificam principalele bariere si solutiile strategice pentru optimizarea eforturilor mass-media in sensul imbunatatirii acestei situatii. Solutiile eleborate in timpul seminarului vor face parte din documentul de strategie nationala pentru promovarea formarii continue, document ce va fi lansat in luna octombrie 2011.

Seminarul face parte din primul proiect national de promovare a invatarii pe parcursul intregii vieti, dezvoltat de catre un parteneriat format din Asociatia Observator pentru Dezvoltarea Invatarii Permanente, TBWA\Bucuresti, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Gnosos Consult.

Documentul complet al cercetarii de piata precum si campania mass-media realizate in 2010 in cadrul proiectului pot fi accesate pe portalul www.invatapentrutine.ro.