Scoala de Mers pe Munte a ajuns la final

0

Scoala de Mers pe Munte, cel mai recent program de educatie montana initiat de Tasuleasa Social si Coca-Cola HBC Romania, a ajuns la final. Initiativa a reunit 300 de iubitori de natura din 38 de orase, 15 instructori si peste 100 de voluntari, printre care si angajati Coca-Cola HBC Romania. Echipa instructorilor atestati a fost completata si de Teodor Tulpan, alpinistul roman care a ajuns pe varful Everest in expeditia „Everest 2003″.

La prima sa editie, „Scoala de Mers pe Munte” a numarat la inscrieri peste 700 de iubitori de natura, dintre care au fost selectati 300 de participanti cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani. Astfel, in perioada 15 august – 13 septembrie, toti cei care s-au alaturat programului au beneficiat de acces gratuit la cursuri de specialitate in campusul Tasuleasa Social si au participat la drumetii memorabile pe trasee care strabat poteca Via Maria Theresia, varfurile Pietrosu si Negoiu din muntii Calimani.

 

Scoala de Mers pe Munte, organizata de Tasuleasa Social in muntii Calimani, mi-a oferit ocazia si placerea de a impartasi tinerilor doritori sa mearga pe munte din experienta si cunostintele mele acumulate ca salvamontist si alpinist in expeditiile externe. In calitate de trainer, cred ca am transmis ceea ce inseamna muntele si natura pentru noi, am cunoscut oameni minunati si sunt convins ca fiecare isi va atinge Everestul personal“, spune alpinistul Teodor Tulpan, instructor al Scolii de Mers pe Munte.

Suntem foarte fericiti ca am finalizat cu bine acest program. Credem ca rezultatele  sunt de la bine in sus datorita experientelor traite de fiecare participant in parte. Muntele ofera atat de multe oamenilor, iar ceea ce am facut noi a fost sa transmitem valori pe care Tasuleasa Social le-a dobandit, aici, la poalele Calimanilor: grija fata de natura, omenia, solidaritatea.” declara Alin Uhlmann-Useriu, presedinte Tasuleasa Social.                             

Felicitam Tasuleasa Social pentru o noua initiativa de succes. Scoala de Mers pe Munte este mai mult decat un program educativ, ci este o experienta completa, despre oameni si mediu. Suntem mandri ca ne-am alaturat ca parteneri acestui program care a adus alaturi iubitori ai naturii, experti in domeniu si lectii valoaroase despre sustenabilitate” spune Irina Ionescu, Public Affairs & Communications Manager, Coca-Cola HBC Romania. 

Scoala de Mers pe Munte este un program de educare, destinat dezvoltarii turismului responsabil si sustenabil, realizat de Tasuleasa Social prin sustinerea Coca-Cola HBC Romania. Alte proiecte derulate in aceeasi formula de parteneriat: Padurea Pedagogica, Ziua Arborelui, Verde 003, Pasaportul verde, toate cu impact pozitiv in comunitatile locale si de mediu.

Toate informatiile referitoare la proiect pot fi obtinute accesand site-ul www.tasuleasasocial.ro si pagina de Facebook: www.facebook.com/scoalademerspemunte.