Scoala de vara a comunitatii Ciocanesti 2012 – educatie pentru o viata de succes

0

In perioada 7-21 iulie 2012, Asociatia pentru Educatie Antreprenoriat Leadership- ApEAL, Asociatia de Dezvoltare Comunitara Ciocanesti-Dambovita – ADCCD-D, organizeaza în localitatea Ciocanesti-Dambovita,  a III-a editie a Scolii de Vara  comunitare Ciocanesti, cea mai mare si mai complexa scoala rurala din Romania. Se doreste crearea unui model de scoala de vara comunitara cu scopul clar de a consolida  baza de schimbare a comunitatii din punct de vedere cultural-educational.            Eradicarea saraciei si accesul la bunastare  prin educatie pentru succes! Aceasta este paradigma în care dorim sa se desfasoare activitatea si în care sunt gandite atelierele. In baza experientei de pana acum avem in proiect lansarea unei platforme de resurse pentru a pune la dispozitie si altor comunitati rurale experienta noastra in realizarea unei scoli de vara comunitara, cu privirea spre viitor.

           Proiectul este dedicat copiilor din clasele I-X din cadrul a trei scoli din localitatile  Ciocanesti, Urziceanca si Vizuresti, judetul Dambovita, insumand 145 de participanti. Astfel, proiectul C.H.A.N.G.E., organizat de catre AIESEC, va permite  accesul la multiculturalism prin intermediul a doi traineri internationali , dar si cu ajutorul educatiei non-formale, prin arta si joc. Pe de alta parte aceasta scoala este si un bun exemplu de colaborare in societatea civila rurala, intre un ONG “urban” si Primaria locala sau Biblioteca Comunala si Scoala Multiculturala Vizuresti. Beneficiem de sprijinul primariei Ciocanesti, primar Marin Paun, in maniera in care orice ONG ar dori sa aiba suportul public al institutiilor administrative si scolare din localitate.

          “Participantii la scoala de vara vor avea teme provocatoare,  dezbatute în cadrul a 13 ateliere, ce se refera la modelarea lor ca oameni, precum: dezvoltare personala, time management si stres management, relationarea cu cei din jur prin tehnici de foto-jurnalism, experimentarea prin tehnologie si utilitatea ei în viata lor de zi cu zi, comunicare si leadership comunitar, toleranta la alte culturi etc. Prin acest program educational, dorim sa asociem procesul învatarii cu bucuria, pentru ca, în final, elevul sa fie determinat sa-si construiasca în mod independent drumul catre  catre succesul sau.” a declarat initiatorul scolii, Serban Moldoveanu, presedinte ApEAL.