Sesiuni de formare continua la Fundatia Baylor

0

Sute de cadre medicale si studenti la medicina si stomatologie au participat anul acesta la cursurile de formare medicala continua organizate de Fundatia Baylor Marea Neagra din Constanta. Acestea au fost sustinute de cei trei formatori autorizati din cadrul fundatiei, dr. Rodica Matusa, medicul Violeta Candea si medicul Emanoil Vasiliu, la care anul acesta s-a adaugat si dr. Alina Dobrota, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine, in calitate de colaborator. De retinut este faptul ca sesiunile legate de efectuarea transfuziilor sunt unice la noi in judet si au inregistrat participanti si de la Tulcea si Bucuresti, pe langa cei din Constanta, Mangalia, Medgidia si Cernavoda. T

ot in calitate de colaborator, pe 30 noiembrie, medicul internist Zizi Niculescu, de la Spitalul de Urgenta Constanta, va sustine o dezbatere legata de ciroza hepatica. De asemenea, va mai fi organizat, pentru prima data cursul “Elemente de baza pentru consilierea in sanatatea sexuala si a reproducerii” sustinut de medicul cu competente in planificare familiala, Violeta Candea. Tot in perioada urmatoare cei trei formatori ai centrului vor relua sesiunea de “Actualitati in vaccinologie” care, la prima editie, s-a bucurat de un real succes.

Pana in prezent, la cele 7 sesiuni de formare sustinute au participat peste 500 de persoane si pana la finele anului, la cele trei cursuri care vor mai avea loc se estimeaza ca vor mai fi inregistrati inca aproximativ 300 de participanti.