Sesiuni de formare privind atragerea de fonduri europene

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-1313830

eventubebig-1688464

Data: 20-01-2011

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale va organiza, in perioada 2-6 februarie, la Predeal, sesiuni de formare la care vor participa membri ai organizatiilor nonguvernamentale din domeniul activitatilor pentru tineret, reprezentanti ai institutiilor publice implicate direct in lucrul cu tinerii, precum si ai scolilor speciale pentru tinerii cu dizabilitati.

In cadrul modulelor de formare intitulate “Scrierea proiectelor in context Tineret in actiune” vor fi organizate doua actiuni de instruire: “Serviciul European de Voluntariat” si “Proiecte de formare si retele”.

Participantii vor afla cum se elaboreaza un proiect pentru a obtine finantare europeana, ce pasi trebuie urmati in planificarea si scrierea unui proiect, cum trebuie completate cererile de finantare. Totodata, vor fi furnizate informatii despre activitatile ce pot fi derulate in cadrul proiectelor propuse de ei si valorile promovate prin programul “Tineret in actiune” .

Acesta a fost initiat de catre Uniunea Europeana si promoveaza voluntariatul, initiativele tinerilor, participarea activa a acestora in cadrul procesului decizional de la nivelul comunitatii, dialogul intercultural. In 2011, Romania are alocat un buget de 4.373.228 de euro pentru acest program, bugetul total destinat acestuia, de catre UE, fiind de 885 milioane de euro.

Sursa: ziarulprahova.ro

Grupul Rompetrol da startul programului de Internship 2011 Fundatia LEADERS da startul programului de educatie experientiala – LEADERS Academy 3 Fundatia Dinu Patriciu a publicat numele bursierilor pentru anul scolar si universitar 2011-2012 Laboratorul de educatie nonformala la a treia editie Rezultate selectie curs “Dezvoltarea abilitatilor de viata ale elevilor” Au inceput inscrierile pentru School for Startups Romania 2012 De vorba cu specialistii in dezvoltarea abilitatilor de viata ale elevilor UNICEF a lansat studiul: “O scoala pentru toti? Accesul copiilor romi la o educatie de calitate” Este timpul pentru ACTziune! YouthBank Bucuresti a finantat 12 proiecte propuse de liceeni

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-9539803