Studentii dezbat despre facultati si piata muncii la Closer to Oxford

0

Saptamana acesta incepe a 10-a runda de dezbateri adresata studentilor din 7 orase universitare din Romania si Republica Moldova, in programul Closer to Oxford. Acestia se pot inscrie pana pe 24 octombrie pentru a participa la competitia de debate online, sesiunile de elearning si la dezbaterile publice din proiect. Premiile constau in 4 eReadere si diplome acordate de Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR), valorizate atat de universitatile din strainatate, cat si de angajatorii din Romania.

„In Closer2Oxford se strang studentii care inteleg cat de importanta este gandirea critica si argumentarea ca achizitii in parcursul lor. Iar acest program de educatie non-formala, premiat de doua ori la nivel national, cu o traditie de 4 ani, este singurul spatiu in care isi pot exersa aceste abilitati. In plus, functionam simultan in Romania si in Republica Moldova, lucru care ne bucura”, spune Monica Mocanu, coordonator proiect si presedinte executiv ARDOR.

Fiecarei runde C2O ii revine o tema pe care se poarta atat dezbaterile online cat si cele publice. „Este timpul ca statul sa nu mai subventioneze specializarile care nu au cautare pe piata muncii?” este motiunea aleasa printr-un vot online. Pentru pregatirea participantilor, trainerii ARDOR pun la dispozitia studentilor atat resurse de lectura relevante pentru subiectul dezbaterii, cat si materiale teoretice originale.

4 tutoriale video – noutate in aceasta runda

Participantii Closer to Oxford s-au obisnuit ca din trei in trei luni sa inceapa o noua runda de debate online. Anul acesta, organizatorii s-au gandit sa faciliteze experienta de invatare prin sesiuni de elearning despre cele mai importante concepte teoretice in dezbateri, aplicate pe motiunea aleasa. Bianca Dragomir, trainer ARDOR si unul dintre cei 3 autori ai tutorialelor spune: „In aceste tutoriale de 6 pana la 10 minute fiecare, am incercat sa parcurgem cele mai importante chestiuni care transforma un discurs intr-o pledoarie convingatoare intr-o dezbatere. Este pentru prima oara cand trainerii ARDOR au o astfel de initiativa si speram ca cele patru tutoriale video sa fie utile participantilor Closer to Oxford, dar nu numai. Intentia noastra este sa crestem astfel calitatea dezbaterilor, dar si confortul celor care trec prin aceasta experienta inedita.”

Runda a 10-a a programul Closer to Oxford incepe saptamana aceasta; studentii mai au timp pana joi, 24 octombrie sa se inregistreze. Inregistrarile se fac pe pagina web a programului www.closer2oxford.ro.