Sustine-ti punctul de vedere cu privire la cea mai importanta investitie in educatie: pregatirea profesorilor!

0

Federatia “Coalitia pentru Educatie” va organiza in data de 21 aprilie, la Bucuresti, o dezbatere publica privind modul de pregatire a profesorilor, considerand ca aceasta tema este una critica, ce nu mai suporta amanare. Tema dezbaterii, organizata in format de audiere publica, este: Masterat didactic sau modul psihopedagogic (I + II): ce tip de formare initiala va creste calitatea in sistemul de invatamant din Romania?

  • Cine si cum poate participa la audierea publica?

Sunt incurajati sa participe la aceasta audiere publica si sa-si argumenteze punctul de vedere, in favoarea sau nu a unei dintre optiuni, inclusiv sa propuna alta strategie de formare initiala a cadrelor didactice, toti cei co-interesati: experti in domeniu, reprezentanti ai asociatiilor profesionale ale cadrelor didactice, reprezentanti ai sindicatelor din invatamant, studenti la modulul psihopedagogic, profesori, directori de institutii de invatamant, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale implicate in educatie, specialisti in resurse umane. Principiul unei audieri publice este ca orice cetatean interesat sa poata transmite si sustine o Depozitie de care sa se tina cont in formularea unei propuneri de politica publica.

Daca sunteti interesati sa participati, este necesar sa transmiteti in prealabil punctul dumneavoastra de vedere, argumentat, prin inscrierea unei depozitii scrise, audio sau video. Pentru aceasta, puteti completa formularul disponibil aici si veti informatii suplimentare pe site-ul Coalitiei pentru Educatie www.coalitiaedu.ro. Termenul pentru transmiterea depozitiei este 17 aprilie 2016, ora 23:00!

  • De ce este necesara o dezbatere publica?

Primavara anului 2016 a adus o veste ingrijoratoare pentru viitorul Romaniei: 6 din 10 elevi de clasa a VIII-a au obtinut o medie sub 5 la simularea Evaluarii Nationale. In plus, rezultatele simularii Bacalaureatului arata ca doar 4 din 10 elevi de clasa a XII-a ar promova acest examen.