TechSoup Romania si ING Bank lanseaza primul proiect de educatie financiara pentru ONG-uri

0

Proiectul cuprinde traininguri online si articole pregatite de angajati-voluntari ai ING Bank, special pentru nevoile ONG-urilor din Romania. Resursele de invatare vor fi postate pe parcursul a 5 luni (iulie – noiembrie 2014) pe platforma dedicata proiectului – educatiefinanciara.techsoup.ro si vor fi completate cu un program de consultanta financiara directa pentru 10 organizatii neguvernamentale.

”Educatie financiara pentru ONG-uri” este un program de invatare simplificat, dedicat angajatilor si voluntarilor din organizatii nonprofit, care vor sa inteleaga instrumentele financiare si sa le adopte pentru a creste capacitatea organizatiei lor de a strange, administra si raporta fonduri.

4 webinarii si numeroase articole dedicate instrumentelor financiare de planificare, raportare, transparenta, relatia cu banca si criteriile de selectare a bancii vor reprezenta baza teoretica a proiectului.

10 dintre organizatiile absolvente ale cursurilor teoretice vor realiza, impreuna cu voluntarii ING Bank, o strategie de integrare a instrumentelor financiare online in activitatea lor curenta de management financiar sau de raportare, pe care o vor implementa si urmari in timp.

Proiectul debuteaza pe 31 iulie cu primul webinar despre “Instrumente si solutii de planificare financiara”, pentru care organizatiile din comunitatea TechSoup se pot deja inscrie pe educatiefinanciara.techsoup.ro/inscrie-te/.