Tineri de succes care stiu sa daruiasca

0

Vara aceasta sute de cursanti ai centrului de pregatire a limbii engleze Shakespeare School au obtinut rezultate exceptionale la examenele Cambridge, cu o rata de succes de 98%. O parte dintre acestia s-au implicat cu multa pasiune in a-i invata engleza pe copiii din 5 centre sociale bucurestene, in cadrul proiectului “Engleza pentru Viata”.

Cursantii Shakespeare School au inteles demult ca atestarile internationale de limba engleza deschid nenumarate oportunitati si se pregatesc intens pentru obtinerea lor. Certificarile Cambridge reprezinta o conditie de admitere in mediile universitare de elita din strainatate, dar le sunt foarte utile tinerilor si pentru inscrierea in proiecte internationale de internship si voluntariat, in programe de studiu, schimburi de experienta si proiecte multiculturale, sau pentru obtinerea locurilor de munca dorite in tara si in strainatate.

Pe langa faptul ca stapanesc foarte bine limba engleza, cursantii Shakespeare School sunt si foarte preocupati de problemele sociale pe care le observa in jur. O parte dintre acestia daruiesc din cunostintele lor de limba engleza unor copii din centre sociale, printr-o metoda interactiva, cu jocuri si cantece prin care cei mici descopera bucuria invatarii. Tinerii voluntari au la fel de multe de castigat pentru ca devin mai responsabili, mai siguri pe ei si mai deschisi si invata la randul lor lectii pretioase de la copii.

“Suntem foarte mandri de cursantii nostri si ne bucuram ca i-am facut sa invete cu drag limba engleza si ca au obtinut rezultate atat de bune la examene. Din toamna ii asteptam atat la cursurile de pregatire pentru examenele Cambridge, cat si in programul de voluntariat. Ne da o mare satisfactie faptul ca reusim sa fim o mare familie si cursantii nostri sunt atat de incantati de tot ceea ce facem impreuna incat isi doresc sa daruiasca mai departe cunostintele lor de engleza.”, marturiseste Georgiana Bose, director de examene la Shakespeare School.

Certificarile Cambridge sunt recunoscute de peste 12.000 de universitati, colegii, organizatii si institutii guvernamentale din intreaga lume, pot echivala proba de competenta lingvistica din cadrul Bacalaureatului si sunt valabile toata viata. Pentru ca examenele au o anumita structura, este important ca cei care vor sa obtina certificarile sa fie familiarizati cu probele si sa fie indrumati de profesori specializati in domeniu. Shakespeare School este Centru de Platina pentru Pregatirea Examenelor Cambridge, iar cursurile de pregatire ofera toate informatiile de care tinerii au nevoie pentru a trece cu succes examenul de certificare.