Voluntarii LSRS au sustinut 23 de seminarii in 18 orase din Romania pentru a oferi informatii despre studiile in strainatate

0

Caravana LSRS 2014 s-a incheiat cu succes. In perioada 15 mai – 20 iunie peste 30 de voluntari si colaboratori LSRS au calatorit in toata tara pentru a se intalni cu elevi si studenti romani in cadrul seminariilor gratuite din cadrul proiectului Caravana LSRS, organizat de Liga Studentilor Romani din Strainatate.

La seminariile gratuite,studentii si absolventii de studii peste hotare le-au oferit celor prezenti informatii despre procesul de aplicare la universitati din strainatate, despre diferitele sisteme de invatamant din diverse tari, despre costurile si posibilitatile de finantare existente,si nu in ultimul rand despre programul de Mentorat al LSRS.

Unde s-au desfasurat seminariile?

Cele 23 seminarii s-au desfasurat in 18 orase din tara: Slatina, Targu-Mures, Craiova, Brasov, Targu-Jiu, Slobozia, Sibiu, Constanta, Timisoara, Medgidia, Bucuresti, Pitesti, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Petrila, Petrosani, Baia Mare si Ploiesti, in unele locatii avand loc chiar si doua seminarii.

„Cea de-a sasea editie a Caravanei LSRS a adus in fata tinerilor studenti si absolventi romani ai unor universitati prestigioase de peste hotare care au impartasit experienta lor academica. Astfel, s-au pus bazele unei legaturi directe intre generatia actuala si cea viitoare de studenti, prin schimbul de experienta si deschiderea unor noi orizonturi”, afirma Alexandra Tita, coordonator al Caravanei LSRS 2014.

Anul acesta, 5 din cele 23 de seminarii au fost organizate de British Council Romania,  cu sprijinul voluntarilor LSRS. Astfel, in perioada 2-5 iunie, Dl. Conf. univ. Andy Joule, profesor in cadrul University of the Creative Arts (UCA),unadintrecelemaicunoscuteinstituţiidin Europa indomeniularteişidesignului, a vizitat cinci licee de arte din diferite orase: Bucuresti, Brasov, Sibiu, Alba-Iulia, precum si Cluj-Napoca, prezentand elevilor de liceu posibilitatile de a studia in Marea Britanie.

Caravana si Mentorat – proiecte pentru sustinerea studiilor in strainatate

Aflata la cea de-a sasea editie, Caravana LSRS este unul dintre cele mai importante proiecte desfaşurate la nivel naţional de catre o organizaţie neguvernamentala, oferind seminarii informative si interactive gratuite celor interesaţi sa plece la studii peste hotare.Caravana recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor romani de a dobandi o educaţie de calitate in strainatate şi vine in intampinarea necesitaţii de informare a acestora cu privire la oportunitaţile academice internaţionale.

Printre prezentarile oportunitatilor de studiu in diferite tari si impartasirea experientelor voluntarilor LSRS, participantii au putut afla mai multe detalii despre programul de Mentorat al LSRS si utilitatea acestuia pentru cei care doresc sa plece la studii intr-o tara straina si au nevoie de indrumare si ajutor in pregatirea aplicatiei.

„ProgramulMentorat LSRS, prinintermediul a peste 200 de voluntari, oferasprijingratuit tinerilorromaniinteresati de studiulinstrainatate. Acest program oferasansa de a aflainformatiisi de a primiconsilierepentru a ajunge la universitateavisata, direct de la tineriiromani de acolo, construind nu numai o aplicatie de succes, darsi o prietenie cu mentorulatribuit. Fie caesti la inceput de drum saudoresti o altaparere, programulMentorat LSRS itista la dispozitie!” afirmaAlexandra Nae, coordonatoral programuluiMentorat LSRS.