Young Researchers’ Workshop – un eveniment dedicat tinerilor cercetatori

0

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) si Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor din Romania (C.A.E.S.A.R.) organizeaza in perioada 9-10 septembrie 2014 evenimentul C.A.E.S.A.R. Young Researchers’ Workshop cu tema Rolul antreprenoriatului in dezvoltarea de inovatii tehnologice pentru persoanele in varsta.

Evenimentul este organizat in Romania cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale (MEN), Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si a Asociatiei Ambient Assisted Living (AAL), in cadrul Forumului Ambient Assisted Living (AAL) 2014, desfasurat in perioada 9-12 septembrie la Bucuresti.

Evenimentul C.A.E.S.A.R. Young Researchers’ Workshop va reuni antreprenori de succes si experti consacrati din diferite domenii (cercetare, inovatie, tehnologie, ingrijirea persoanelor varstnice, marketing), investitori si tineri cercetatori.

De-a lungul celor doua zile de eveniment, prin proiecte ce adreseaza rolul tehnologiei in sporirea calitatii vietii persoanelor in varsta, participantii vor fi invitati sa raspunda la provocari precum: rolul tehnologiei in viata sociala si sanatatea mintala a varstnicilor, in asigurarea de asistenta medicala pentru varstnici si in asigurarea incluziunii sociale a varstnicilor.

Evenimentul C.A.E.S.A.R. Young Researchers’ Workshop are scopul de a identifica solutii practice pentru ameliorarea calitatii vietii persoanelor varstnice, identificarea, sprijinirea si dezvoltarea de proiecte specifice ce vor contribui la dezvoltarea si sustinerea ingrijirii persoanelor varstnice, a familiilor acestora si organizatiilor dedicate si dezvoltarea unei retele de colaborare intre antreprenori si tinerii cercetatori din Europa.

Tineri din toata Europa interesati de cercetare si care doresc sa participe la eveniment sunt invitati sa se inscrie la aalforum.eu/young-researchers-workshop pana in data de 22 august 2014.