ZEN in curtea scolii!

0

Pe data de 12 octombrie sunteti asteptati de Ziua Educatiei Non-formale in curtea Scolii numarul 31 din cartierul Tei (pe Bulevardul Lacul Tei 116). Se suna de incepere la ora 10 printr-un joculet de cunoastere si distractia continua pana la ora 19 cand se va incheia ziua printr-un moment muzical de percutie.

Ce se va intampla mai exact? De la 10.00 la 18.00, vei avea parte de 8 ore de activitati diverse, cum ar fi:

  • Atelier de picturi decorative cu spray-uri pe casuta din curtea scolii cu Mariuca
  • Atelier de Drumming cu Asociatia HUMAINS PROFILES
  • Atelier de improvizatie cu Catalina
  • Atelier de improvizatie cu Visinel
  • Cutia albastra – Cutia care-ti schimba starea! -Delivering Life
  • Dintr-un basm si Kleine Schule aduc tineri jurnalisti care vor documenta foto-video evenimentul si vor construi articole
  • Atelier de plantare cu Asociatia Peisagistilor din Romania
  • Atelier de constructie din lemn cu Studio Basar si Cutia cu scule
  • Participanti in eveniment din partea asociatiei Carusel (copii si insotitori)

Marcarea Zilei Educatiei Nonformale are ca scop promovarea importantei educatiei nonformale, ca alternativa la metodele educative clasice (educatia formala), metode care apartin institutiilor de invatamant. Educatia nonformala se adreseaza tuturor varstelor si poate gasi modalitati nelimitate de expresie, unele dintre cele mai cunoscute fiind jocurile socio-educative, proiectele ecologice, teatrul forum, biblioteca vie sau expozitiile.

Actiunea este derulata de Asociaţia Komunitas in contextul ”Zilele Educatiei Nonformale”, eveniment initiat de Programul Tineret in Actiune (Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale).Activitatile de plantare si construire sunt finantate prin Proiectul ”Omul reinverzeste locul” , implementat de Asociatia Salvaţi Dunarea şi Delta si sustinut de Dorna.

Parteneri in cadrul actiunii: Ecopolis, Studio Basar, Asociatia Peisagistilor , Cercetasii Romaniei, Desenam Viitorul Tau, D.G.T., Cutia cu scule, Delivering Life,Asociatia HUMAINS PROFILES,Dintr-un basm si Kleine Schule, Carusel, Dorna. Asociaţia Salvaţi Dunarea şi Delta va asigura materialele necesare acţiunii de reinverzire si reamenajare a curtii Scolii 31.