10 nevazatori din Romania vor avea o viata mai buna cu ajutorul cainilor ghid

0

10 nevazatori din Romania urmeaza sa beneficieze de ajutorul dat de cainii ghid, datorita eforturilor organizatiei Light into Europe, care trebuie sa acopere anual aproximativ 30.000 euro pentru programul de dresare a acestora.

Una din modalitatile pentru strangerea de fonduri este reprezentata de evenimentele caritabile organizate de fundatie, precum Bucharest Burns Supper, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. In cadrul evenimentului s-au strans mai mult de 9.000 de euro, bani care vor fi folositi in totalitate pentru o parte din costurile intretinerii si dresajului celor patru caini activi si celor zece pui ai fundatiei.

Tot in cadrul evenimentului Bucharest Burns Supper, Raiffeisen Bank si-a luat angajamentul de a-l finanta pe Hamish, unul dintre cei zece pui ai Fundatiei, pentru dresaj si toata durata de viata activa. Astfel, Raiffeisen va dona anual 3.000 de euro, atat pe toata durata programului de dresaj, cat si pentru anii in care va ajuta o persoana nevazatoare, adica timp de aproximativ noua ani.

„Dorim sa multumim tuturor participantilor la eveniment, sponsorilor nostri si tuturor celor implicati in proiectul Light into Europe, fara de care nu am putea sa ii ajutam pe oamenii care vor primi, practic, „ochi” prin aceste minunate animale. Multumirile merg si catre Raiffeisen Bank si Steven van Groningen, care ne-a facut o mare surpriza si bucurie prin anuntarea angajamentului de sustinere a lui Hamish.”, a declarat Stan Platt, presedintele fundatiei.

Light into Europe, organizatia care a antrenat primul caine ghid din Romania, detine in prezent patru caini dresati care ajuta deja patru persoane nevazatoare si zece pui care urmeaza, in prezent, programul de dresaj.

Intretinerea si dresarea unui caine ghid costa in jur de 3000 de euro pe an si presupune, pe langa efortul financiar, si un efort sustinut al instructorului, intrucat cainele ghid trebuie sa dobandeasca abilitati specifice, precum mentinerea directiei drepte de mers, ignorarea lucrurilor care ii pot distrage atentia (mirosuri, sunete, oameni), mentinerea unui pas corelat cu cel al persoanei pe care o ghideaza, evitarea obstacolelor sau ascultarea unor comenzi verbale.

Evenimentul de strangere de fonduri Bucharest Burns Supper s-a aflat la cea de-a 11-a editie, iar fondurile colectate au provenit dintr-o licitatie fara strigare, din biletele la tombola si vanzarea produselor Light into Europe.