16 liceeni din Irlanda de Nord au vandut cafea si prajituri pentru a ajuta peste 80 de copii sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca

0

16 elevi ai liceului Sperrin College din Irlanda de Nord, indrumati de patru profesori, au dat frau liber imaginatiei si au organizat, timp de sase luni, evenimente inedite de fundraising.  Toate acestea pentru a veni in Romania, pe santierul Habitat for Humanity, si a ajuta, in cadrul proiectului „Totul incepe acasa!”, la renovarea caselor pentru cei peste 80 de copii ce locuiesc in casele familale din grija SOS Satele Copiilor din Bucuresti.

In fiecare an, profesorii liceului Sperrin College din Irlanda de Nord promoveaza o cauza caritabila printre elevi, ii incurajeaza sa faca voluntariat, dar si sa munceasca pentru a obtine pe propriile forte donatiile. Liceeni au invitat prieteni, vecini, dar si necunoscuti la ei acasa sa serveasca cafea si prajituri, au organizat seri de concursuri tematice, dupa-amieze de jocuri in curtea bisericii pentru parinti si copii si au livrat scrisori si bomboane. In plus, au iesit in strada si au cerut bani trecatorilor, au batut la usile oamenilor de afaceri din comunitate si au pus afise cu apeluri la donatii in magazine si buticuri.

In sase luni, liceeni au reusit sa stranga banii necesari pentru o saptamana de voluntariat pe santierul Habitat for Humanity Romania; sa acopere costurile de transport, cazare, masa si recreatie, dar si sa faca o donatie in sprijinul nevoii de locuire de la noi din tara.

Sub indrumarea atenta a specialistilor Habitat for Humanity Romania, liceeni vor lucra timp de o saptamana la renovarea caselor familiale din cadrul SOS Satele Copiilor Romania. Munca lor va ajuta copiii ce locuiesc aici sa aiba un loc mai bun in care sa se bucure de copilarie.

 “Munca este grea dar placuta. Este un sentiment extraordinar sa stii ca munca ta poate face o diferenta in viata acestor copii minunati de aici”, a spus Hannah, 19 ani. „Cu siguranta a meritat toate eforturile, sunt tare bucuroasa ca ma aflu aici si sper sa revin curand”.

Prin programul “Totul incepe acasa!”, derulat de GDF SUEZ Energy Romania, Fundatia GDF SUEZ si Habitat for Humanity Romania, casele din cadrul SOS Satele Copiilor vor fi renovate si eficientizate energetic pana la finalul anului 2014. In fiecare casa locuieste o mama sociala, ce are in grija 6-7 copii. Casele au fost date in folosinta acum 20 de ani si nu au mai fost renovate de atunci, iar in prezent ele sunt intr-o stare avansata de degradare si au un consum energetic ridicat.