28 septembrie, o noua Zi de Curatenie Nationala “Let’s Do It, Romania!”

0

“Let’s Do It, Romania!” a devenit deja o traditie pentru tara noastra. In 2013, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, romanii au iesit sa curete tara de deseuri, in cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania.

Inca de la primele ore ale diminetii, sute de voluntari au venit la punctele  de inregistrare, in ciuda vremii nefavorabile din mai multe judete. Curatenia s-a incheiat in jurul orei 15:00, cand partenerii pe gestiunea deseurilor au inceput colectarea sacilor.

O prima estimare arata ca 120 000 de romani au participat la curatenia nationala de pe 28 septembrie. Primele rezultate primite la nivel national clasifica judetele Botosani (12 000 de voluntari), Iasi (10.000 de voluntari), Dambovita (9000 de voluntari), Arad (7.000 de voluntari), Neamt (6850 de voluntari). Rezultatul exclude cateva judete importante, in care actiunea a fost anulata sau amanata din cauza vremii nefavorabile (Braila, Dolj).

“Ne bucuram sa vedem ca voluntarii “Let`s Do It, Romania!” sunt alaturi de noi in fiecare an. Suntem deja la a patra editie a proiectului, iar entuziasmul din jurul proiectului este la fel de mare. “Let`s Do It, Romania!” nu inseamna numai curatenie, ci si o atitudine fata de orice lucru care necesita actiune si o schimbare concreta. Iar cei aproape 800 000 de voluntari care au participat pana acum la actiunile noastre ne dau incredere ca avem si in Romania oameni curajosi, care sunt schimbarea pe care o vor in lume. Multumim tuturor pentru implicare!” a declarat Ionut Iordachescu, coordonator “Let`s Do It, Romania!”.

Un prim numar de saci stransi este 100 000, urmand ca rezultatul final sa fie comunicat in urma colectarii tuturor sacilor de catre partenerii de salubritate din fiecare judet. Procentul de reciclare a deseurilor colectate este de aproximativ 50%, un obiectiv important depasit de echipa “Let’s Do It, Romania!”. Obiectivul strategic al „Let`s Do It, Romania!” 2013 a fost cresterea procentului de reciclare al deseurilor colectate la 40% din numarul de saci colectati, de la 30% in 2012, 26% in 2011 si 17% in 2010.