60 de familii din Cudalbi vor avea un loc mai bun in care sa traiasca

0

Inundatiile masive din septembrie 2013 au afectat 18 localitati din judetul Galati, dintre care Cudalbi a fost cel mai greu lovita. Doi oameni au murit, 500 de case au fost inundate si peste 3.000 de locuitori au fost afectati. Habitat for Humanity Romania a intervenit inca de la inceput prin oferirea de sprijin localnicilor in procesul de reconstructie dupa dezastru.

Organizatia continua ajutorul dat sinistratilor din Cudalbi, prin programul „Fapte bune in vremuri grele”. Prin contributia JTI Foundation, organizatie caritabila inregistrata in Elvetia, 60 de familii se vor bucura de o casa complet renovata sau de reparatii ale pardoselilor si peretilor.

 “Va multumim ca o sa ne ajutati sa avem o casa curata si frumoasa. Nu vrem lux, vrem sa avem un acoperis deasupra capului si un loc cald unde sa ne ducem linistiti batranetile. Multumesc Habitat ca ne ajutati cand nimeni nu o mai face! Dumnezeu sa va ajute sa puteti ajuta si alti oameni!”, ne-a spus Maria Lupu, a carei casa va fi renovata in programul “Fapte bune in vremuri grele”.

 “Multumim organizatiei Habitat for Humanity Romania si partenerilor acesteia. Localitatea Cudalbi a fost foarte afectata de inundatiile din septembrie 2013 si datorita interventiei Habitat for Humanity Romania reusim sa revenim la normal. Pe langa ajutorul financiar ce a constat in materiale de constructii, sprijinul moral primit din partea echipei Habitat for Humanity Romania a fost foarte important atat pentru comunitate cat si pentru Autoritatea Publica Locala”, a declarat Stefan Drugan, primar Cudalbi.

Programul “Fapte bune in vremuri grele” a inceput in luna ianuarie a acestui an cu evaluarea pagubelor si reparatiilor necesare si cu selectarea beneficiarilor si se va incheia in iunie, odata cu consolidarea fundatiilor si peretilor, aplicarea parchetului, repararea sau inlocuirea sistemelor de incalzit, usilor sau ferestrelor.

Pe de alta parte, Habitat for Humanity Romania se implica in comunitate si printr-o componenta educationala. Organizatia lucreaza indeaproape cu autoritatile locale pentru pregatirea grupurilor de voluntari de urgenta, cresterea gradului de constientizare si schimbarea comportamentului localnicilor referitor la masurile preventive si de raspuns la dezastre.

“Fapte bune in vremuri grele” este implementat de filiala Habitat for Humanity Comanesti si este parte a programului national de preventie si raspuns la dezastre (Disaster Risk Reduction and Response (DRRR), dezvoltat de organizatie din anul 2005.