8 ore pentru comunitate sunt 8 ore castigate

0

Fundația Comunitară București, împreună cu un grup de voluntari organizează, pentru al patrulea an consecutiv, evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună”, o seară de lucru pentru profesioniști din domeniul comunicării.

Evenimentul va fi pe 10 martie, la Impact Hub Bucharest. De la 19:00 la 3:00 dimineața, 66 de voluntari cu expertiză vor rezolva 13 briefuri pentru 13 ONG-uri din București.

ONG-urile contribuie acolo unde există o nevoie în comunitate. Resursele lor sunt limitate și de multe ori nu pot dezvolta idei fără buget sau activități care să îi ajute să crească. În loc să cerem bani pentru cauzele pe care le susțin, organizatorii s-au hotărât să ceară profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor cu ceea ce au mai de valoare – experiența profesională.

De aceea, o dată pe an, profesioniștii din București se întâlnesc pentru a dona 8 ore susținând o cauză. Împărțiți pe echipe, ei vor lucra pentru a găsi soluții la problemele identificate de organizațiile participante în zona de comunicare, și vor gândi împreună cu acestea strategii de comunicare, de poziționare și de branding, vor îmbunătăți website-uri sau vor crea identitatea de brand pentru proiecte și programe.

Mai departe de acest obiectiv practic, experiența în sine ar trebui să fie una pozitivă și complexă, iar în urma participării la „8 ore peste program pentru o cauză bună” atât voluntarii profesioniști, cât și reprezentanții ONG să fi relaționat cu plăcere și să își dorească să continue să susțină cauzele din comunitatea locală.

Puteți urmări activitatea lor aici: 8 hours overtime for a good cause – Bucharest