“Da-ti pasiunea mai departe” – dezvoltare prin voluntariat pentru tineri

0

Tinerii din Bucuresti au o noua oportunitate de dezvoltare personala si de a se bucura de pasiunile lor, ajutandu-i in acelasi timp pe copiii cu mai putine sanse. Prin proiectul “Da-ti pasiunea mai departe”, liceenii, studentii si tinerii profesionisti sunt invitati sa le transmita prin joc si activitati interactive pasiunile lor copiilor din centre de plasament.

Proiectul “Da-ti pasiunea mai departe” se desfasoara in cadrul programului educational “Ajungem Mari” al Asociatiei Lindenfeld, prin care tineri voluntari merg saptamanal in centre sociale pentru a le preda copiilor prin joc si metode non-formale disciplinele care ii pasioneaza.

Fie ca este vorba de materii din programa scolara ca matematica, engleza, istorie sau informatica, fie ca sunt domenii artistice ca teatrul, fotografia, muzica sau pictura, invatarea prin joc le dezvaluie copiilor din centre noi perspective si le formeaza abilitati. Copiii invata sa devina o echipa, sa se respecte unii pe altii si mai ales, prind incredere in fortele lor. Incurajarile si atentia daruite de tinerii voluntari sunt rasplatite de copii prin multa bucurie, zambete si imbratisari.

Voluntariatul in centre prezinta mari beneficii si pentru formarea voluntarilor: ei devin mai siguri pe ei, mai responsabili, mai toleranti si mai altruisti, invata sa fie profesori si sa se descurce in situatii noi. Voluntarii nu au nevoie de experienta in predare. Ei vor participa la training-uri despre metodologia predarii si educatia non-formala si vor avea mentori specialisti din fiecare domeniu.

Programul de voluntariat este structurat in module de vara si de semestru, timp in care voluntarii merg saptamanal in centre pentru o lectie interactiva de doua ore. Tinerii formeaza echipe de cate doi si predau unor grupe de 5-12 copii cu varste intre 4 si 13 ani. Cei care doresc sa se alature proiectului sunt invitati sa trimita CV-ul si o scrisoare de intentie la adresa [email protected] pana pe 24 iunie, precizand si domeniile de interes.

Proiectul “Da-ti pasiunea mai departe” poate fi sustinut la evenimentul caritabil Swimathon organizat de Fundatia Comunitara Bucuresti pe 12 iulie, unde echipa SalvaMarii va face valuri pentru programul “Ajungem Mari”. Fondurile obtinute vor fi investite in materiale didactice, training pentru voluntari si transportul copiilor pentru activitatile din afara centrelor. Detalii pe www.ajungemmari.ro si pe platforma Swimathon.