Alatura-te echipei Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie devenind voluntar!

0

Miscarea educationala a Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie, de predare a limbii engleze prin joc in centre sociale se extinde tot mai mult in Bucuresti si in tara.

Asociatia recruteaza voluntari pentru modulul trei, pentru care echipa s-a extins deja cu 35 de noi voluntari. In modulul 2 au beneficiat de program aproxomativ 350 de copii din 14 centre sociale, iar acum s-au alaturat 5 centre sociale si inca 8 centre asteapta noi voluntari.

Programul “Engleza pentru Viata”a primit in 2013 premiul european pentru inovatie in invatarea limbilor straine acordat de Comisia Europeana.

Ce presupune voluntariatul?

Predarea limbii engleze in centre sociale prin jocuri si activitati interactive. O echipa de doi sau trei voluntari merge saptamanal intr-un centru social pentru o sedinta de o ora si jumatate sau doua ore de limba engleza distractiva. Grupele sunt in general formate din 6-15 copii cu varsta intre 4 si 12 ani, grupati in functie de varsta si nivelul de limba engleza.

Cine poate deveni voluntar “Engleza pentru Viata”?

Voluntarii pot fi tineri peste 15 ani, indiferent de domeniul de specializare, dornici sa se implice; elevi, studenti, tineri absolventi, etc.

Tineri comunicativi, cu un puternic spirit de echipa

Tineri ce pot aloca 4 ore pe saptamana activitatii de voluntariat (pregatirea lectiei si ora propriu-zisa)

Nu este necesara experienta in predare sau lucrul cu copiii

Voluntarii asociatiei sunt seriosi si punctuali, deschisi si prietenosi. Isi planifica din timp activitatile pentru lectie si la ora sunt mai mult decat profesori de engleza: devin prietenii si indrumatorii copiilor, iar acestia ii considera modele de urmat.

Care sunt beneficiile pentru voluntari?

Activitatea din centre ii ajuta pe tineri sa devina mai responsabili, mai rabdatori, mai optimisti si mai altruisti.

Interactiunea cu acesti copii destepti si ambitiosi din centre, ce au nevoie doar de un imbold pentru a-si depasi conditia, ii ajuta pe tineri sa isi deschida perspectivele.

Voluntari au prins multa incredere in ei si si-au descoperit noi abilitati de comunicare, relationare sau lucru in echipa.

Programul de voluntariat presupune si training-uri despre metodologia predarii prin joc sustinute de profesorii Shakespeare School. De asemenea, ei pot beneficia de mentorat din partea profesorilor pentru a imbunatati calitatea orelor de engleza.

NOU! Conform noii legi a voluntariatului, activitatea de voluntariat se va considera experienta de munca la angajare!

Cum se face inscrierea?

Cei care doresc sa devina voluntari sunt rugati sa trimita CV –ul si o scurta scrisoare de motivatie in limba engleza pana la data de 23 februarie la adresa [email protected] Cei selectati vor fi invitati saptamana urmatoare la training, urmand ca in prima saptamana din martie sa poata incepe activitatea.

Mai multe informatii despre program se gasesc pe pagina proiectului, iar aici puteti vedea filmul proiectului “Engleza pentru Viata”.