Altetea Sa Regala Printul Charles al Marii Britanii i-a vizitat pe copiii ingrijiti de Fundatia FARA

0

În calitate de patron regal al Fundației FARA, Altețea Sa Regală Prințul Charles al Marii Britanii a vizitat două proiecte sociale: Casa de tip familial ”Sf. Gabriel”, pentru copii care nu se află în grija părinților și Centrul de Tranzit Foyer, pentru tineri în dificultate care învață viața îndependentă.

La sosire, a fost întâmpinat de președintele și fondatorul FARA, Jane Nicholson, împreună cu Directoarea organizației, Regina Bulai. Prințul Charles a strâns mâna tuturor beneficiariilor fundației, a discutat cu fiecare în parte și a vrut să știe detalii despre fiecare program al FARA.

Este prima dată când Prințul Charles vine la programele FARA din Popești Leordeni, dar și prima dată când toți cei trei ambasadori FARA – ASR Prințul de Wales, Prințesa Marina Sturdza și soprana Felicia Filip – s-au întâlnit la sediul Fundației pe care o sprijină. 

„Este o onoare și o plăcere să îl primim pe patronul  regal al fundației pentru prima dată în vizită la proiectele noastre din Popești Leordeni. Copiii și tinerii noștri au fost foarte încântați să salute un oaspete atât de special. Această vizită consolidază prietenia între Fundația FARA din România și Anglia.” a declarat Jane Nicholson, Președinte și Fondator al Fundației FARA.

Printul Charles este Patron al FARA din anul 2001, iar aceasta nu este prima sa vizită la    proiectele Fundației. În 2003 i-a cunoscut pe copiii Casei de tip familial Sf. Nicolae de la Suceava și a vizitat ferma organică a Fundației FARA.

În acești ani de când este implicat ca patron al Fundației FARA, prințul Charles a sprijinit  activitatea din România, găzduind mai multe evenimente de strângere de fonduri în Anglia.

În decembrie 2016, cu ocazia împlinirii a unui sfert de secol de activitate a Fundației FARA, Prințul Charles a găzduit la reședința sa Clarence House o recepție pentru prietenii, susținătorii și beneficiarii organizației.