Anca Neagu alearga la Maratonul Londrei pentru copiii din Zambia

0

Zambia este o tara care se confrunta cu razboi, lipsa educatiei, foamete. Impresionata de situatia copiilor din aceasta tara, Anca Neagu s-a inscris la competitia interna ING si a castigat participarea la Maratonul Londrei pentru a strange bani pentru proiectul educational din Zambia, sustinut de UNICEF si ING Chances for Children. Maratonul de la Londra este cel mai mare eveniment anual de strangere de fonduri din lume. 

Ceea ce m-a determinat sa ma inscriu la concursul pentru castigarea unui loc oferit de ING Chances for Children a fost nu doar pasiunea pentru alergat, dar si dorinta de a da si un alt scop alergarii mele, dorinta de a face bine. Nepoata mea, Ilinca, m-a facut sa reflectez la asta. Copiii sunt dependenti de cei mari, ei se pot dezvolta doar cu ajutorul nostru si este de datoria noastra sa ne implicam si sa le purtam de grija inca din prima clipa a vietii lor”, a spus Anca Neagu. “Telul meu este de a strange fondurile necesare pentru a ajuta aproximativ 60 de copii din Zambia sa mearga la scoala timp de un an de zile. Atunci cand copiii au nevoie de ajutorul nostru, ei nu mai au rasa, culoare, etnie sau religie. Sa nu le intoarcem spatele! Impreuna putem da acestor copii sansa sa se dezvolte si sa aiba o viata mai buna”, a mai spus Anca.

Grupul ING sustine aceasta campanie de strangere de fonduri, dubland toate donatiile primite de Anca.

Anca are 27 de ani si lucreaza la ING Bank Romania din 2006. Si-a descoperit pasiunea pentru sport si trail running-ul ca hobby incercand sa adopte un mod de viata sanatos. Astfel, a aflat nu doar ca foarte multi oameni au ca pasiune trail running-ul, dar a intalnit totodata si o alta lume, oameni sinceri, oameni binevoitori, care alearga ori pentru ei insisi, ori pentru a promova o cauza, ori pentru a atrage atentia asupra protejarii mediului montan. Participarea Ancai la Maratonul de la Londra a fost posibila deoarece aceasta a castigat unul dintre cele 5 locuri rezervate de grupul ING pentru angajatii sai. Ea a convins printr-o motivatie puternica, prin dorinta de a imbina pasiunea cu dorinta de a-i ajuta pe altii.

Cei care doresc sa fie alaturi de Anca si sa ofere copiilor din Zambia sansa la educatie si la o viata mai buna, pot face donatii AICI  pana pe 20 aprilie 2013. Fiecare donatie poate face diferenta in viata unui copil din Zambia.

ING Chances for Children, prin intermediul UNICEF, sprijina scolile comunitare din zonele izolate din Provincia Luapula, care are unele dintre cele mai slabe statistici in materie de educatie din tara. Aceste scoli ofera educatie de calitate copiilor vulnerabili afectati de HIV/ SIDA prin imbunatatirea accesului lor la scolile de baza si comunitare. Programul include de asemenea furnizarea de apa potabila si facilitati sanitare, prevenirea HIV si AIDS in randul tinerilor prin insusirea de aptitudini de viata sanatoasa si prin pregatirea profesorilor.