Angajatii ING Bank au alergat pentru salvarea inimilor copiilor cu mame seropozitive

0

74 de angajati ai ING Bank au participat la cea de-a sasea editie a “Bucharest International Marathon”, eveniment ce a reunit peste 8000 de persoane din 51 de tari,  sportivi de performanta sau iubitori ai sportului. Desigur ca pana aici nu este nicio stire, insa faptul ca ING a decis sa ofere 10 euro pentru fiecare Km alergat de angajatii sai catre programul de cardiologie derulat de Fundatia Baylor din Constanta, cu certitudine este o initiativa laudabila.

In felul acesta, alergatorii au avut o dubla motivatie: placerea sportului si faptul de a sti ca prin efortul lor vor permite copiilor care au mama infectata cu HIV sa beneficieze de screening cardiologic si tratament de specialitate asa incat sa poata trai o viata lunga si frumoasa. Putini oameni stiu ca 99% dintre mamele seropozitive de la Baylor au copiii neinfectati cu HIV. Din cauza tratamentelor antiHIV administrate in timpul nasterii si ulterior, tratamente eficiente si absolut esentiale, acesti copii au risc crescut de boli cardiovasculare. ING Bank nu este la prima initiativa de ajutorare a acestor oameni. De fapt, proiectul de cardiologie care li se adreseaza, a pornit tot prin sustinerea angajatilor ING care l-au votat in cadrul competitiei interne “Adopta un proiect” facilitand astfel, finatarea activitatilor medicale.

Angajatii ING au ramas solidari cauzei pe care au ales sa o sustina la inceputul anului – aceea de a ocroti inima copiilor – si prin gestul pe care l-au facut au reusit sa ofere continuitate in serviciile medicale de care au nevoie micutii si pe parcursul anului 2014. Cei 5160 de euro pe care ING Bank ii acorda Fundatiei Baylor pentru efortul lor vor permite tuturor celor 164 de copii nascuti pana acum de femei cu HIV si celor inca aproximativ 20 de copii ce se vor naste in 2014 sa mai evite un risc major in viata lor – riscul de malformatii cardiace si boli cardio-vasculare.