Aproape 80 de oameni au lucrat 8 ore peste program pentru o cauza buna

0

Fundatia Comunitara Bucuresti si un grup de voluntari au organizat, pentru prima data la Bucuresti, „8 hours overtime for a good cause”, o seara de lucru peste program pentru profesionisti din diverse domenii. Noua echipe de voluntari specializati in marketing, comunicare, vanzari, resurse umane sau management au rezolvat noua teme punctuale propuse de organizatii non-profit. Pus impreuna, timpul petrecut de voluntari, organizatori, facilitatori si organizatii, care au participat cu totii voluntar, insumeaza peste 600 de ore, adica 15 saptamani de lucru ale unui angajat full time.

Temele rezolvate intr-o noapte de voluntariat includ un film de prezentare pentru CeRe, o campanie de promovare a unei tabere de vara pentru adolescente pentru Scoala de valori, o campanie de burse la Universitatea Alternativa pentru CROS sau un plan de marketing pentru o intreprindere sociala pentru Asociatia Prietenia.

“Ne dorim ca aceasta initiativa sa reprezinte un prim pas in construirea unei comunitati de profesionisti carora le pasa si doresc sa se implice”, a declarat Daniel Mereuta, unul din organizatorii evenimentului.

“Ne-a placut de echipa noastra si ideile care s-au nascut la eveniment. 8 hours overtime for a good cause mi se pare unul din cele mai reusite momente de conectare a unor ONG-uri cu potentiali sustinatori”, a comentat Ioana Popa, de la CeRe.

“Romania se schimba orice ar spune lumea. Pentru ca asa vreau eu, pentru ca tot asa vor multi si pentru ca asa ar trebui sa vrea toata lumea. Asta-i noul meu crez dupa ce am participat vineri la evenimentul global de voluntariat, 8-i. Am vazut cu ochii mei, iar pentru asta multumesc, oameni buni!”, scrie pe blogul lui Claudiu Constantin, unul din voluntarii serii.

Evenimentul a fost organizat pentru prima data acum zece ani la Amsterdam. In 2014, el a avut loc pe 28 martie, simultan in 16 orase, printre care Bucuresti, Brasov, Amsterdam, Berlin, Rio de Janeiro, New York si Cairo. Pentru mai multe informatii despre 8 hours overtime for a good cause: www.8-i.org/

Evenimentul de la Bucuresti a fost gazduit de Scoala Americana Bucuresti si sprijinit de Deloitte, Dacris si Eyes-Open.