ARIPI CA IN CER, expeditie romanesca pe Mont Blanc, pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer

0

Pe 13 iulie va lua startul o expeditie romaneasca ce isi propune escaladarea varfului Mont Blanc, ocazie cu care a fost initiata si o campanie de colectare de fonduri pentru sustinerea copiilor bolnavi de cancer.

“Pe langa visul de a atinge acoperisul Europei (4.810 m), ne-am propus sa servim si unei cauze nobile”, declara Eliza Nitescu si Cami Moise, doua dintre membrele echipajului care va pleca duminica aceasta in expeditia spre cel mai inalt varf al Alpilor. “Am dorit ca Mont Blanc sa insemne mai mult decat un simplu plan de atingere a unui varf important al Europei si astfel ne-am hotarat sa ne angajam intr-o campanie care sa produca o schimbare in bine acolo unde exista cu adevarat nevoie de ajutor. Pentru ca nu exista o boala mai necrutatoare decat cancerul si bolnavi mai neajutorati decat copiii, i-am ales pe micutii de la Institutul Oncologic Fundeni ca beneficiari ai campaniei noastre, numita Aripi ca in cer”.

Toate fondurile rezultate in urma campaniei de colectare  a sponsorizarilor vor merge catre Asociatia P.A.V.E.L. (specializata in proiecte medicale si educationale pentru copiii bolnavi de cancer). Primind ajutor, viata este luminoasa! – este convingerea celor doua temerare, dar mai ales a asociatiei P.A.V.EL., angajata zi de zi in misiunea de sustinere a increderii in vindecare a copiilor internati in sectia de Oncopediatrie a Institutului Fundeni.

Fiecare ajutor conteaza in batalia cu cea mai necrutatoare boala si este esential ca tot mai multi voluntari sa se implice in aceasta lupta, cu atat mai mult tinand cont de faptul ca astazi, cancerul este a doua cauza de mortalitate in randul copiilor romani.

„Pe Mont Blanc vom fi mai aproape de cer pentru copiii atinsi de cea mai necrutatoare maladie, pentru ca viata lor sa nu mai insemne cancer, ci sa se transforme intr-o viata CA IN CER!”, sustin Eliza si Cami, hotarate sa atinga varful purtand in suflet misiunea incredintata de copii.

Daca Eliza Nitescu este la prima tentativa de a escalada un varf important al Europei, Cami Moise este deja la a 4-a expeditie alpina de anvergura, pana acum avand la activ escaladarea Kilimanjaro, Africa (atingerea varfului Uhuru Peak 5.895 m, in 2012), Elbrus, cel mai inalt varf din Europa (5.642 m, in 2013) si Aconcagua, America de Sud (atingerea altitudinii de 6800 m, in 2014). Cami Moise este sportiv de performanta, campioana nationala la sanie si unul din performerii de top ai orasului Sinaia, recunoastere de care s-a bucurat recent in cadrul Galelor Olimpicilor Sinaieni, organizata in luna Iunie a acestui an de catre oficialii orasului Sinaia.

“Merita sa sarbatorim viata si sa luptam impreuna pentru ea, mai ales langa cei care nu o pot face in aceeasi masura ca noi! Numele fiecarui donator va fi scris pe steagul care va ajunge in varful muntelui Mont Blanc, dar mai ales, numele fiecarui donator va ramane scris pentru totdeauna in destinul unui copil careia ii poate reda viata. Daca esti in putere si ai o viata buna, merita sa-ti exprimi recunostinta pentru asta!” este indemnul celor doua initiatoare de proiect care ii invita la un gest umanitar pe toti aceia care au puterea de a schimba ceva in destinul celor care au toata viata inainte.