Bilantul celei mai de succes editii a Festivalului Brazilor de Craciun din ultimii 10 ani: 520.000 de euro pentru prevenirea abandonului scolar

0

Aseara a avut loc cea de-a 16-a editie a Festivalului Brazilor de Craciun, eveniment organizat de Salvati Copiii Romania in beneficiul a mii de copii aflati in saracie si in risc de abandon scolar. Gala prezentata de Amalia Enache si Mihai Bobonete a ajutat la strangerea sumei de 520.000 de euro din licitatia celor 27 de brazi creati special pentru acest eveniment, din biletele de tombola si din sponsorizari. Suma obtinuta este dubla fata de cea colectata in anul precedent, cand s-a reusit strangerea sumei de 250.000 euro, care a fost investita in educatia a 2.560 de copii.

La Gala organizata in incinta Stejarii Country Club au participat peste 300 de personalitati din mediul de afaceri, media, cultura si sport.

In primele 15 editii, Salvati Copiii a strans prin intermediul Festivalului Brazilor de Craciun aproximativ 3.3 milioane de euro, bani care au sprijinit integrarea educationala pentru 25.685 de copii, prin programele educationale Gradinite Estivale, A Doua Sansa si Scoala dupa Scoala.

 „Festivalul  Brazilor de Craciun, pe care Salvati Copiii il organizeaza an de an, este un prilej de bucurie, pentru ca vezi cum binele se aduna si devine cumva contagios, daca e sa folosesc un termen din medicina. Avem emotii la fiecare editie si fiecare editie ne surprinde in mod miraculos, pentru ca avem alaturi oameni decisi sa contribuie la cauza copiilor carora nu le este atat de simplu accesul la educatie de calitate. Parteneri de drum lung ai organizatiei, sponsori care ni s-au alaturat in acest an, designeri, jurnalisti, voluntari, cu totii au demonstrat ca grija pentru toti copiii este una pe care trebuie sa ne-o asumam in comun. Oamenii buni fac lumea buna, atat de simplu poate fi”, spune Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

 Anul aceasta, 14 brazi au intrat in licitatia serii:

 1.     Catalin Botezatu & Scoala Metropolitana ARC – achizitionat de Catena

2.     Omid Ghannadi, in colaborare cu Dragos Bucur & Sofia Bucur – achizitionat de Marius Ivan

3.     Rita Muresan – achizitionat de Carrefour

4.     Mirela Bucovicean & Molecule F & arhitect Raluca Lazar – achizitionat de Marius Ivan

5.     Anca Lungu (Printesa Polonic) – achizitionat de Carrefour

6.     Doina Levintza – achizitionat de Kaufland

7.     Irina Neacsu – achizitionat de Lidl, RBC si Andrei Tinca

8.     Stephan Pelger, in colaborare cu Club Med – achizitionat de Marius Ivan

9.     Zenya Atelier & Joomay by Carmen Vornicelu – achizitionat de Lidl

10.  Dhaniel Nora & Sephora – achizitionat de Carrefour

11.  Malvina Cservenschi – achizitionat de Secom

12.  Mihaela Glavan – achizitionat de Octavian Radu

13.  Iza Van Dee – achizitionat de Bigotti

14.  Bradul Salvati Copiii & Stefania Mircea – achizitionat de BCR

Cea mai mare suma licitata a fost pentru bradul creat de Catalin Botezatu si Scoala Metropolitana ARC – 127.500 euro, brad achizitionat de Catena, de doamna Anca Vlad. Acesta este un record in istoria celor 16 editii ale festivalului. Povestea acestui brad este in sine cea a unui miracol: este un brad al copilariei si al viselor din care aceasta este plamadita. “Bradul pe care l-am conceput pentru aceasta seara de magie este unul care ne arata copilaria asa cum trebuie ea sa fie pentru fiecare copil: una a povestilor, a sinceritatii, a iubirii. Ma bucur enorm ca magia bradului va ajunge acolo unde trebuie, la copiii care au nevoie”, a declarat designerul Catalin Botezatu.

Unii dintre cei mai de pret brazi au fost creati de Irina Neacsu, aflata la a treia participare, si de Doina Levintza, designer de traditie al festivalului. Acesti brazi, indelung apreciati si licitati de companiile prezente, au fost  adjudecati – primul de catre Lidl, RBC si Andrei Tinca, iar cel de-al doilea de Kaufland.

Bradul Salvati Copiii, realizat de designerul Stefania Mircea impreuna cu voluntarii de la Salvati Copiii, a fost licitat contra sumei de 20.000 euro. Bradul este construit din jeleuri colorate, sugerand bucuria jocului, cea care hraneste, de fapt, un copil, asa  cum hraneste si educatia.

Educatia este singura conditie fara de care niciun progres al societatii nu poate avea loc. De aceea, de felul in care arata scoala si de felul in care este garantat accesul tuturor copiilor la educatie depindem cu totii, ca societate. De 16 ani consecutiv, Festivalul Brazilor de Craciun a devenit un eveniment – reper, care aseaza dreptul la scoala al copilului in centrul agendei publice.

Comitetul de organizare a celei de-a 16-a editii a Festivalului Brazilor de Craciun i-a avut in componenta pe: Amalia Nastase (Manager Eventures), Corina Barladeanu (Manager 2ActivePR), Cornel Ilie (Vunk), Florentina Tararache (Manager Dezvoltare Afaceri – BCR), Laura Coroianu (Managing Partner Emagic), Liviu Sfrija, Tereza Munteanu (Managing Partner Wunderman), si Gabriela Alexandrescu (Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania).

Cei 27 de braduti au fost creati de urmatorii designeri: Doina Levintza, Stephan Pelger, in colaborare cu Club Med, Catalin Botezatu & Scoala Metropolitana ARC, Irina Neacsu, Omid Ghannadi, in colaborare cu Dragos Bucur & Sofia Bucur, Anca Lungu (Printesa Polonic), MATIUS Studio, cu sprijinul Philips Lighting Romania, Cosmin Florea & Cornel Ilie, Malvina Cservenschi, Coca Zaboloteanu & Krautz Production, Dorin Negrau – Rotary Club Bucuresti Cismigiu, Roman Octavian, Creativ Interior, sustinut de Fabrica de Profile, Irina Marinescu & Madeleine Artisan Jeweler, Catalin Valean, Dhaniel Nora & Sephora, Mirela Bucovicean & Molecule F & arhitect Raluca Lazar, Andra Andreescu & Patchouli Flowers, Andreea Constantin (Rhea Costa), Mihaela Glavan, Phenomena & Piatraonline, Cristina Vasiliu & Denis Predescu, cu sprijinul Braiconf, Alexandru, Maison DADOO, cu sprijinul Sport/Couture, Zenya Atelier & Joomay by Carmen Vornicelu, Iza Van Dee, Rita Muresan, Iris Serban, Stefania Mircea & Salvati Copiii. 

 Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv Salvati Copiii Romania, a spus ca scopul Festivalului Brazilor de Craciun este sa reduca abandonul scolar. „Multumim tuturor designerilor si oamenilor generosi care au fost alaturi de noi. Fara generozitatea sponsorilor nostri, acest lucru nu ar fi posibil. Le multumim tuturor companiilor, designerilor, persoanelor publice si nu numai, care ne sprijina si au incredere ca impreuna putem reda acestor copii sansa la educatie si la un viitor decent”- Gabriela

Alexandrescu, Presedintele Executiv Salvati Copiii Romania

Gala din acest an, a avut ca parteneri:

Sponsori Diamond – Catena, Euronet Worldwide

Sponsori Platinum – BCR, IC Group, Kaufland Romania, Stage Expert

Sponsori Gold – Alpha Bank, Dorna, Enel, Luxoft, Metropolitan Life, Romanian Business Consult

Sponsori Silver – Asociatia Environ, BASF, BDG, Canah, Capgemini, Carrefour, Fundatia Sensiblu, Gopet Romania, Maresi Foodbroker, Mercedes-Benz, Orange, Oscar Downstream, Piatraonline, Renovatio, Secom, Silva Group, Sky XS Aircargo, Temco, Te Rox, Tezyo by Otter Distribution, Unicredit Leasing.

Multumiri speciale: 2ActivePR, Aerodyn, Anastasia Beverly Hills, Andreea Raicu, Atelier Zenya, Azay, Bang & Olufsen, Beautik Haute Parfumerie, Bien Savvy, Bobbi Brown, Bon Bijou, Caju, Calvin Klein (Coty), Cartier Romania, Centrul Shakti, Chasse aux Couleurs, Cold Pressed Juicery, Davino, Dentestet, Depozitarul Central, Editura Humanitas, Elmiplant, Eventures, Fabrica de Cafea, Fudge, Gabriel Geller, Galt, GETT’S, Hadar Chalet, Hotel Epoque, Hotel IAKI, Hotpod Yoga, I regali di Francesca, IBD Beauty, InterComFilm, Joomay, Kunnai, Laura8, L’Erbolario (Sensiblu), LURE, Malvensky, Movement Studio, Nomasvello Calea Victoriei, Obsidian, omega cbu, Oriflame, Pernod Ricard, Purple Flowers, Sephora, Simbio, SKEYNDOR, Stephan Pelger, thecraftlab, TNT Brothers, TotalSoft, TTS Group, Whirlpool, Wild Olive, Wunderman, Yahawi, Yellow Menu, ZIP UP.