Bucurestenii gatesc si strang fonduri la The Big Lunch

0

The Big Lunch Bucharest, cel mai mare pranz cu strangere de fonduri din Romania lanseaza un apel de proiecte din comunitate. Timp de doua saptamani, organizatiile non-guvernamentale sau grupurile de initiativa isi pot inscrie proiectul pentru care vor sa faca fundraising pe platforma thebiglunch.ro. In urma selectiei, 15 proiecte isi vor organiza propriile evenimente in cadrul carora vor gati si vor invita comunitatea sa ia pranzul impreuna si sa sustina cauzele acestora prin donatii The Big Lunch are loc pe 27 septembrie, in zeci de spatii din Bucuresti, pe parcursul a mai bine de patru ore.

Apelul de proiecte se va desfasura intre 4 si 18 august si va fi jurizat de echipa Fundatiei Comunitare Bucuresti, organizatorul acestui eveniment. Inscrierea organizatiilor care vor sa faca parte din prima editie de The Big Lunch se face direct pe platforma thebiglunch.ro si consta in completarea unui formular de aplicatie on-line. Incepand cu 19 august cele 15 cauze castigatoare vor fi anuntate tot pe platforma, urmand ca timp de o luna sa deruleze propriile campanii de fundraising. The Big Lunch ii incurajeaza pe bucuresteni sa participe sau chiar sa organizeze evenimente de sustinere a celor 15 cauze impreuna cu prietenii, vecinii, colegii, acasa, pe strada, in parcuri, la terase, la serviciu un pranz in urma caruia fondurile stranse vor fi donate uneia dintre cele 15 cauze comunitare. Oricine poate contribui pe 27 septembrie la The Big lunch: fie ca e vorba de restaurante, bistro-uri, mici afaceri de catering, bloguri din domeniul culinar ori chiar companii care vor sa sponsorizeze acest eveniment.

Donatiile se vor putea efectua incepand cu 20 august cu ajutorul Galantom.ro – comunitatea oamenilor de bine, platforma care ajuta oamenii implicati  sa stranga fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare in comunitate.