Calarasi pentru TINEri: Stagii de practica pentru tineri din Calarasi

0

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a lansat in luna decembrie 2012 programulul de formare “Calarasi prin TINEri!”. Initiativa are drept scop sprijinirea tinerilor de etnie roma ce doresc sa demareze proiecte care sa contribuie la incluziunea sociala a romilor din orasul Calarasi.

In urma procesului de selectie  au fost alesi trei tineri care vor afectua un stagiu de practica in cadrul Fundatiei, in perioada februarie-martie 2013.

Cristina Costea este membru fondator si vicepresedinte al organizatiei “Tineri pentru viitor”. In plus aceasta lucreaza ca mediator educational in cadrul Scolii Gimnaziale nr. 2, Stancea din localitatea Spantov, judetul Calarasi. Prin intermediul proiectelor derulate aceasta sprijina elevii cu probleme financiare sau familiale sa mearga la scoala, scopul ei fiind de a contribui la dezvoltarea comunitatii din care provine.

Cristina Costea este studenta in anul III la masterul “Grupuri de risc si servicii sociale de suport” din cadrul Universitatii Bucuresti. De asemenea aceasta detine o diploma de licenta in asistenta sociala de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala.

Principale domenii de interes sunt: dezvoltare comunitara, educatie, servicii sociale.

Ciprian Catalin Baboi a lucrat ca facilitator alaturi de organizatia KCMC, in cadrul careia a infiintat doua cooperative. In acelasi timp acesta este vicepresedinte  al organizatiei Partida Romilor Pro Europa, filiala Calarasi. In plus, Ciprian Baboi a participat la numeroase campanii de voluntariat: cartografierea cartierelor locuite predominant de cetateni de etnie roma, organizarea Zilei Elevului Rom, efectuarea curateniei in cartierul Oborul Nou, depunerea de coroane de flori la Ziua Nationala a Romaniei, strangeri de fonduri  pentru copiii care nu pot merge la scoala din cauza unei situatii financiare precare.

Ciprian Catalin Baboi  este student in anul III la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii Ovidius. De asemenea acesta detine o diploma de licenta in drept si administratie publica.

Principale domenii de interes sunt: economie sociala, dezvoltare comunitara.

Cosmin-Lucian Stancu este vicepresedinte al organizatiei Partida Romilor Pro Europa, filial de tineret din Calarasi. Acesta a participat la mai multe campanii de voluntariat in Calarasi: Zilele Municipiului Calarasi, spectacole caritabile pentru romi, strangeri de fonduri si rechizite pentru 30 de copii care merg la scoala.

Cosmin-Lucian Stancu este student la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Hyperion.

Principale domenii de interes: educatie, participare civica, economie sociala.