Festivalul Temps d’Images Cluj promovat in cadrul campaniei We Are Here – prima campanie de crowdfunding initiata de My Key

0

MyKey a initiat prima campanie majora de crowdfunding de pe piata romaneasca, prin lansarea platformei www.we-are-here.ro.

Prima campanie de activare a fiecarui fost, actual sau viitor spectator. Publicul poate sustine acum concret proiectele pe care le-a urmarit si aplaudat, finantand editiile din acest an ale festivalurilor participante. We Are Here este o gala de fundraising virtuala: festivalurile ies la scena deschisa, pentru prima data, in fata publicului, intr-o actiune menita sa creeze un precedent puternic. Rezultatele vor fi unele palpabile, si anume editiile din 2013 ale evenimentelor, iar sustinatorii vor fi recunoscuti public.

Actiunea de crowdfunding este una cu potential viral, bazata pe idea ca fiecare dintre noi poate participa la un proiect in care crede si nicio contributie financiara nu este prea mica pentru un mare succes. In Romania, acest gen de actiune este una in afara hartii, inca, publicul nefiind obisnuit sa obtina rezultate reale prin donatii.

Toate cele 8 evenimente care vor deschide drumul acestui tip de finantare sunt repere pentru cultura urbana si educatia alternativa prin arta in Romania.

Temps d’Images este singurul festival dintre cele 8 selectionate facut exclusiv de si pentru clujeni! Alaturi de Temps D’Images, festivalurile sustinute sunt: Anim’est, NexT, Ideo Ideis, SoNoRo, KINOdiseea, Green Hours International Jazz, Street Delivery.

Proiectele propuse vin cu cifre impresionante, care dau o viziune de ansamblu asupra impactului pe care acestea il au in peisajul cultural romanesc: peste 500.000 de spectatori care i-au aplaudat, peste 9.500 de proiectii de film, 200 de spectacolo de teatru, 200 de concerte, peste 500 de invitati straini. Fiecare dintre aceste proiecte este unic si vine cu o abordare curajoasa si inedita in aria sa de interes, inspira an de an si aduna o adevarata comunitate in jurul sau.

Campania de crowdfunding We Are Here pentru festivaluri culturale se va desfasura in perioada 2-22 aprilie. Impactul pe care aceasta miscare il va avea asupra domeniului cultural romanesc speram sa fie unul major, iar contributia publicului in finantarea acestor evenimente sa devina de acum inainte un gest firesc.

Pe platforma We Are Here, fiecare spectator poate dona o suma care incepe de la 5 euro, sau poate achizitiona afisul campaniei prin SMS, pentru o suma de 6,2 euro. Fondurile obtinute prin donatie sau prin cumpararea afiselor intra direct in contul organizatorilor festivalurilor listate. Sustinatorii vor fi nominalizati in cadrul evenimentelor si vor primi afisul campaniei, personalizat cu numele lor.

Cei 2 pasi pentru a sustine Festivalul Temps d’Images Cluj sunt:

1. Trimiti SMS la 7442 (Vodafone si Cosmote) sau 7544 (Orange) scriind TEMPS si apoi numele tau.

2. Primesti mesaj de confirmare si trebuie sa raspunzi cu: DA TEMPS.

Pentru informatii suplimentare si detalii vizitati www.colectiva.ro, www.we-are-here.ro , www.mykey.ro