Caravana S.E.V. pune organizatiile in miscare!

0

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany organizeaza miercuri, 16 octombrie 2013, incepand cu ora 15.00, seminarul pe tema oportunitatilor Serviciului European de Voluntariat. Intalnirea va avea loc la sediul Fundatiei Bethany, pe strada Varianta Uzinei nr. 1 si se adreseaza organizatiilor neguvernamentale si institutiilor care lucreaza cu voluntari.

Evenimentul are loc in contextul Caravanei SEV care, in perioada 15 septembrie – 25 octombrie, pune in miscare 390 de organizatii interesate sa devina active in cadrul programului SEV – Serviciul European de Voluntariat, program sprijinit de Comisia Europeana prin TiA, aducandu-le impreuna pentru informare, inspiratie si schimb de experienta. Caravana SEV trece prin 26 de localitati din tot atatea judete din tara si va cuprinde evenimente organizate de partenerii nostri locali, la care vor fi invitate cate 15 organizatii interesate de SEV din fiecare locatie. Participantii vor avea oportunitatea sa interactioneze cu persoane resursa – voluntari romani si straini, organizatii gazda si de trimitere, formatori TiA – de la care pot afla informatii clare si prietenoase despre implementarea proiectelor SEV si raspunsuri la intrebari: De ce sunt proiectele SEV o oportunitate pentru organizatia mea? Alfabetul SEV: Care sunt actorii si concepetele cheie? Cum se obtine acreditarea? Care e ciclul unui proiect SEV? Cum identificam parteneri SEV?, etc.

Se da START la Caravana SEV 2013 de catre:

15 sept. – Asociatia B-Right Media (BOTOSANI),

17 sept. – Asociatia Dunare.Edu (OLTENITA).

18 sept. – CENTRAS (CONSTANTA),

19 sept. – Centrul de Voluntariat Sigur.Info (PLOIESTI),

20 sept. – Asociatia Activ4Youth (GALATI)
24 sept. – Centrul de Jocuri Mirakolix (CLUJ-NAPOCA),

26 sept. – Asociatia pentru Siguranta Comunitara si Antidrog (MIERCUREA CIUC),

27 sept. – Centrul de Tineret Tinklub (BRAILA),

30 sept. – Centrul de Voluntariat Medias (MEDIAS),

1 oct. – Fundatia Pro Prietenia (ARAD),

5 oct. – Asociatia pentru Copii si Tineri ACT4U (SATU MARE),

7 oct. – Asociatia Libera Initiativa si Antreprenoriat Tismana (TISMANA),

9 oct. – Asociatia ADDePT Bihor (ORADEA),

10 oct. – Asociatia Intercult Bucovina (SUCEAVA),

11 oct. – Centrul de Resurse Economice si Educatie pentru Dezvoltare (PIATRA-NEAMT),

12 oct. – Centrul de voluntariat HITI (SFANTU GHEORGHE),

13 oct. – Asociatia Rom pentru Rom (PANCIU),

14 oct. – Asociatia Team4Youth (SALAJ),

15 oct. – Centrul de Voluntariat Resita (RESITA),

16 oct. – Fundatia Serviciilor Sociale Bethany (IASI),

17 oct. – Fundatia Noi Orizonturi (LUPENI),

18 oct. – American International School of Transilvania (BAIA MARE),

21 oct. – Fundatia de Sprijin Comunitar (BACAU),

22 oct. – Asociatia A.R.T. Fusion (BUCURESTI),

23 oct. – Asociatia Pro-Mehedinti (DROBETA TURNU SEVERIN),

25 oct. – Centrul pentru Dezvoltare Comunitara Durabila (CRAIOVA).

Caravana SEV face parte din proiectul „gONG: Voluntariatul intra in scena!”, un proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul TiA – Structuri de Suport SEV, derulat de Pro Vobis in parteneriat cu Asociatia A.R.T. Fusion, Asociatia Creativ, Asociatia Team for Youth si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca si urmareste informarea la scara larga privind oportunitatile oferite de Serviciul European de Voluntariat (SEV) catre organizatii si tineri si cresterea calitatii proiectelor SEV.

Serviciul European de Voluntariat sau SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finantat prin programul Tineret in Actiune (www.tinact.ro), care stimulezeaza mobilitatea transnationala si implicarea in proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu varste intre 18 si 30 de ani sa desfasoare stagii de voluntariat pentru perioade de cateva saptamani pana la 12 luni in organizatii dintr-o alta tara decat tara de resedinta. SEV promoveaza coeziunea sociala, solidaritatea si toleranta intre tinerii europeni, cat si cetatenia activa. Programul este o oportunitate de dezvoltare personala si profesionala adresata tinerilor europeni. Anual, citeva mii de tineri europeni, printre care si romani, participa la stagii SEV in Europa!

Mai multe detalii despre SEV gasiti pe pagina www.voluntareuropean.ro.