Cea de-a XI-a editie a Zilei Voluntarului Caritas

0

Cea de-a XI-a editie a Zilei Voluntarului Caritas, „Impreuna pentru o lume mai buna„ a avut loc joi, 26 ianuarie 2017 in sala festiva a Liceului Greco – Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, in cadrul careia au fost premiati voluntarii Asociatiei Caritas Eparhial Oradea, activi in anul 2016. Gazdele evenimentului au fost Denisa Here si Marcel Razvan Costea, voluntari Caritas Eparhial Oradea.

La eveniment au participat, alaturi de voluntari si invitatii lor, PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, pr. Olimpiu Todorean, vicar general, Florica Chereches, deputat, Ioana Florea, din partea ASCO.

Prin aceasta premiere am urmarit recunoasterea publica a meritelor celor mai activi voluntari. In anul 2016 din cei peste 400 voluntari aflati in baza noastra de date, 285 au fost voluntari activi totalizand un numar de 6.210 ore prestate in serviciul aproapelui. Au fost acordate 12 premii pentru implicarea in activitati si programe, 3 premii speciale si premiul “Voluntarul anului 2016” dupa cum urmeaza:

Premiul Cantina Sociala

Cantina sociala este un serviciu social in cadrul careia voluntarii pe langa servirea efectiva a beneficiarilor, acestia interactioneaza in mod direct cu beneficiarii. Intr-un cadru familial,  printr-o vorba buna si un zambet servesc pranzul beneficiarilor si la final fac curat in sala de mese.

Premiul s-a acordat voluntarului: Andrei Horgos.

Premiul DUSURI SOCIALE

Fiind o activitate mai delicata, unde trebuie rabdare si empatie, unde simtul nediscriminarii trebuie sa fie dezvoltat, voluntarii vin pregatiti cu dorinta de a le oferi cele necesare pentru igiena personale, cautand haina potrivita pentru fiecare beneficiar. Hainele sunt triate de catre voluntari in functie de sezon si acestea provin de la persoanele care fac fapte bune, donatorii nostri.

Premiul s-a acordat voluntarei: Viorica Florea.

Premiul ACTIVITATE CU COPIII DE LA IOANIS

La Ioanis se realizeaza diferite activitati cu copiii din sat. Prima voluntara de la Ioanis se implica activ si cu daruire in activitati, ajutand copiii la teme sau organizand diverse jocuri. De asemenea se implica si in serbarile si taberele organizate pentru copii. Este o prezenta activa si placuta in mijlocul copiilor, mereu cu zambetul pe buze, manifestand disponibilitate, responsabilitate si creativitate, punand mult suflet in ceea ce face.

Premiul s-a acordat voluntarei: Lidia Bogdan.

Premiul COLECTA DE PASTI

Ca si anii precedenti, voluntarii ne-au sprijinit la colecta de Pasti care s-a desfasurat in trei biserici din Oradea: Manastirea Maica Domnului, Biserica Sfantul Nicolae si Biserica Sfanta Treime, si in 2 magazine: Carrefour Era si Selgros. Au participat 32 de voluntari, realizand un total de 243 de ore de munca.

Premiul s-a acordat voluntarului: Marcel Razvan Costea.

Premiul CENTRUL DE ZI GABRIELE

In anul 2016 la centrul de zi s-au implicat foarte multi voluntari care au contribuit semnificativ in ceea ce priveste acordarea de sprijin pentru dezvoltarea personala a copilului. Toti voluntarii care au frecventat centrul si-au oferit disponibilitatea cu multa dragoste fata de acesti copii.

Premiul s-a acordat voluntarei: Victoria Gacsadi.

Premiul Vacanta dedicata voluntariatului

Ca elev, poti participa activitati de voluntariat si pe perioada vacantei de vara. Elevii participa activ la activitatile de la Cantina sociala pe parcursul verii. Atmosfera calduroasa de afara o regasim si in sufletele acestora, care intampina beneficiarii asociatiei cu multa deschidere.

Premiul s-a acordat voluntarei: Denisa Fersigan.

Premiul COLECTA DE CRACIUN

Colecta de Craciun este o activitate deja cunoscuta a asociatiei. La Colecta de alimente din anul 2016 s-au implicat 118 voluntari contribuind la strangerea de alimente in valoare de peste 9.000 de lei.

Premiul s-a acordat voluntarei: Andreea Munteanu.

Premiul PRIETENI PENTRU UN ZAMBET

Ne mandrim cu echipa Prieteni pentru un zambet. Cei 12 voluntari clovni-doctori au realizat din luna octombrie pana in luna decembrie 2016, 423 de ore de voluntariat. Meseria lor e minunata: aduc zambete pe chipurile celor internati la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, in fiecare din cele trei vizite saptamanale pe care le realizeaza.

Premiul s-a acordat voluntarului: David Petrica.

Premiul BRADUL COPIILOR

In noua campanie Bradul Copiilor s-au implicat 29 de voluntari care au realizat 82 de ore de voluntariat. Au fost curajosi si au rezistat sa tina piept frigului din decembrie pentru a strange fonduri pentru copiii din centrele de zi. Cu ajutorul lor, s-au strans peste 3800 de lei in aceasta campanie.

Premiul s-a acordat voluntarei: Mihaela Rosca.

Premiul ADMINISTRATIV

Activitatea administrativa este foarte importanta pentru organizatia noastra. Peste 40 de voluntari ne-au ajutat in acest an la diverse activitati administrative.

Premiul s-a acordat voluntarei: Daniela Mihes.

Premiul pentru DISPONIBILITATE

Se acorda voluntarului care raspunde cu promptitudine solicitarilor asociatiei.

Premiul s-a acordat voluntarului: Paul Todorean.

Premiul CEL MAI ACTIV VOLUNTAR

Acordat an de an, premiul pentru cel mai activ voluntar se acorda pentru numarul de ore prestate si numarul activitatilor in care s-a implicat.

Premiul s-a acordat voluntarei: Cristina Diaconescu.

Premiul special VACANTA DEDICATA VOLUNTARIATULUI

Acest premiu se acorda acelor voluntari care au oferit mai mult decat un pic din timpul lor: au organizat si participat la Tabara de vara pentru copiii din Centrele de zi. Le-au oferit o experienta noua copiilor si au avut ocazia de invata foarte multe, atat voluntarii cat si copiii care frecventeaza activitatile centrului de zi.

Premiul s-a acordat voluntarilor: Andreea Ciuciu, Alexa Ologu, Adina Dume, Andra Ologu, Maria Gligor,  Andreea Maria Pop, Celia Maria Ile, Lorena Pop.

Premiul special pentru PROMOVAREA VOLUNTARIATULUI

Premiul se acorda pentru sprijinul acordat asociatiei noastre in promovarea voluntariatului in randul tinerilor.

Premiul s-a acordat voluntarei: Monica Fainarea.

Premiul VOLUNTARUL ANULUI

Pentru Asociatia Caritas Eparhial Oradea, toti voluntarii sunt valorosi, fiecare isi are locul lui in asociatie. ,,Voluntarul anului” este un premiu care se acorda in fiecare an unui voluntar pentru: timpul, disponibilitatea, diversitatea activitatilor, numarul de ore prestate si calitatea serviciilor oferite.

Premiul Voluntarul anului 2016 s-a acordat voluntarei: Ioana Georgiana Popa.

Evenimentul a fost presarat cu momente artistice sustinute de Corul Giocoso al Liceului de Arte din Oradea, Ioana Alexandra Vasile, trupa de majorete: Bianca Mierlut, Ester Csatari-Malec, Ada Matei, Jennifer Bartok, Renata Toma, Lorena Muresan, Bianca Iacob, Liana Popovits si Alexandra Malozsak, Sapir Barbu si Olimpiu Man, grupul copiilor de la Centrul de zi Gabrielle si Ionut Malita, Carla Maxim si Cristina Diaconescu.

Multumim Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”,  doamnei director Rodica Muresan, pentru ca ne-a gazduit evenimentul si in aceasta seara.

Felicitari tuturor voluntarilor si deosebite multumiri pentru tot ceea ce au facut pentru beneficiarii Asociatiei Caritas Eparhial Oradea si pentru asociatie in 2016.