Centrul de Resurse Juridice cauta voluntari

0

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) selecteaza si formeaza 10 studenti la Drept (anii 3-4, master sau doctorat) dornici sa voluntarieze in echipele Clinicilor Juridice Mobile (CJM). Daca vrei sa te formezi intr-o echipa cu experienta in domeniul drepturilor omului, cu precadere ale persoanelor cu dizabilitati, CRJ te intâmpina cu sprijinul, pregatirea si receptivitatea de care ai nevoie. 

Clinica Juridica Mobila este un mecanism prin care echipe de experti din cadrul ONG-urilor, formate din avocati, psihiatri, psihologi si asistenti sociali, se deplaseaza in institutii sau in apropierea institutiilor[1] pentru persoane cu dizabilitati pentru a furniza informatii relevante in domeniul protectiei drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilitati

Ce vrem sa faci pentru noi: vei oferi suport specialistilor din CJM prin colectarea si analiza datelor, furnizare de informatii si elaborarea de documente.

Ce iti oferim noi:

  • Pregatire profesionala prin activitati de lucru impreuna cu avocati specializati in acest domeniu
  • Oportunitatea de a aduce o contributie la prima CJM din România
  • Trei cursuri de formare in tara;
  • Vizita de studiu internationala pentru a invata cum sa lucrezi in cadrul unei CJM;
  • O adeverinta de practica juridica de specialitate.

Cum ne asteptam sa fii tu:

  • Serios/a, organizat/a, cu capacitate de documentare analiza si sinteza a datelor in vederea formularii unui punct de vedere argumentat;
  • Dornic de a promova interesele grupurilor vulnerabile;
  • Cu disponobilitate de deplasare in institutiile pentru persoane cu dizabilitati mintale;
  • Deschis la a-ti adapta stilul de comunicare la situatiile ce se pot ridica in cursul proiectului.

Nota: Pentru selectie, candidatii sunt rugati sa trimita CV-ul si o scurta scrisoare de intentie de maxim 250 de cuvinte. Documentele mentionate mai sus vor fi transmise prin e-mail, cu subiectul „Aplicatie de voluntariatin cadrul CJM”, in atentia d.-nei Catalina Savulescu, la adresa [email protected] pâna la data de 31 iulie 2016.

Activitatile desfasurate fac parte din Proiectul SOS: ONG-urile din România, impreuna pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati mintale institutionalizate, Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

[1]  Centre de plasament, centre de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica, centre de ingrijire si asistenta, spitale de psihiatrie etc.