Competitia de inot Swimathon atrage fonduri si spectatori la Lia Manoliu

0

Swimathon Bucuresti, competitia de inot destinata strangerii de fonduri, are loc sambata, 6 iulie, la Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Lia Manoliu, intre orele 10-13. Evenimentul este organizat de Fundatia Comunitara Bucuresti si Asociatia pentru Relatii Comunitare. Swimathon aliniaza la start 19 cauze comunitare si un caz umanitar: viata unui baietel de 6 luni. 30 de echipe si peste 120 de inotatori – persoane publice, angajati din companii  sau oameni cu spirit civic – se aduna la Swimathon si inoata pentru cauzele in care cred.

La competitie participa organizatii care deruleaza proiecte in domenii diferite din Bucuresti:

Fundatia Inocenti, filiala Bucuresti, pentru un program de prevenire a esecului scolar; Asociatia pentru Proiecte Sociale Sustenabile, pentru platforma de crowdfunding www.potsieu.ro; Incubator 107, pentru Iurta calatoare; Centrul de Resurse pentru Participare Publica, pentru programul „Orasul nostru, nu mosia lor”; Asociatia Invingem Autismul, pentru programul „Imi place sa inot”; Asociatia pentru Dravet si alte epilepsii rare, pentru Centrul de zi „Exista speranta”; Asociatia „Buna dimineata, Bucuresti”, pentru tiparirea a 60.000 de exemplare a ziarului propriu; Fundatia PACT, pentru programul de finantare „PACT pentru comunitate”; Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, pentru Centrul Generatii; Salvati Copiii, pentru un incubator pentru copii prematuri; Asociatia Christophori International, pentru Scoala Libera Waldorf; Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare, pentru Clinica de Alaptare; Habitat for Humanity Romania, pentru Casa Mihail; Asociatia Headsome Communication pentru Festivalul International de Literatura de la Bucuresti; Asociatia ALIAT pentru un program de terapie prin arta pentru persoanele cu un consum problematic de alcool; Centrul Social Casa Noastra al DGASPC sector 2; Mai Mult Verde, pentru Bariera de copaci de langa Ploiesti. Cazul umanitar este al copilului Vladut Botanu, care, la sase luni, are nevoie de un transplant de ficat.

De asemenea, Fundatia Comunitara Bucuresti strange fonduri pentru a acoperi costurile de organizare a Swimathon, iar Asociatia pentru Relatii Comunitare, pentru programul YouthBank.

Persoanele publice care inoata sunt: actrita Ioana Ginghina pentru Asociatia Invingem Autismul, vedeta tv Roxana Iliescu pentru cazul umanitar,  fotbalistul Miodrag Belodedici pentru Salvati Copiii,  scriitorul Vasile Ernu  pentru Festivalul International de Literatura de la  Bucuresti, actorul Vladimir Draghia, pentru Mai Mult Verde. Actrita Andreea Ibacka este gazda evenimentului de la Bazinul Olimpic Lia Manoliu.

La Swimathon s-au inscris si echipe de inotatori din companii. Astfel, echipa Porsche Romania inoata pentru Vladut, echipa companiei Romanian Software inoata pentru Fundatia Inocenti, Provident Romania sustine proiectul Casa Mihail si proiectul Casa Noastra, iar echipele BRD GSG si Raiffeisen Bank inoata pentru YouthBank.

Intrarea la eveniment este libera pentru oricine vrea sa sustina la fata locului unul dintre proiecte. Incurajam participarea familiilor cu copii prin programe distractive pentru acestia.

Cei care vor sa sustina unul din proiectele inscrise in Swimathon pot dona in timpul evenimentului sau online, la www.swimathonbucuresti.ro/doneaza.

Swimathon este intalnirea plina de energie intre oameni care cer ajutorul si oameni care sar in apa sa-i ajute. Este un mecanism prin care comunitatea se intalneste, interactioneaza si se implica sa stranga fonduri pentru proiectele pe care le considera relevante. Organizatiile sau grupurile de initiativa inscriu cauze din comunitatea locala, companiile si inotatorii aleg pentru ce se implica, iar sustinatorii doneaza pentru fiecare lungime de bazin inotata de favoritii lor.