Echipa Digi24 HD va inota pentru Habitat for Humanity Romania la Swimathon

0

O echipa a televiziunii Digi24 HD va inota sambata, 12 iulie, la Swimathon Bucuresti pentru a ajuta o familie cu cinci copii sa aiba o casa curata si primitoare in care sa traiasca. Casa in care locuieste familia Togan se afla intr-un stadiu avansat de deteriorare si pune in pericol sanatatea copiilor si parintilor.

Mircea Ivan (prezentator stiri sportive) si Balazs Barabas (realizatorul emisiunii „Pasaport Diplomatic”), alaturi de alti 3 colegi, vor intra in bazin pentru a ajuta familia Togan sa isi renoveze locuinta.

Casa familiei Togan se afla la periferia Bucurestiului si, din cauza acoperisului uzat, este plina de igrasie si mucegai. Una dintre incaperi nu poate fi folosita; din cauza unei sobe care a explodat este acoperita de fum negru si smoala. Spatiul celorlalte doua camere este umplut de paturi. Nu exista o camera de zi, cu masa si scaune, unde familia sa poata lua masa impreuna si nici un spatiu unde copiii sa isi faca temele. De obicei, invata in pat sau folosesc scaunele drept masa pentru teme.

Viata de zi cu zi a familiei Togan poate fi imbunatatita cu o simpla renovare. Un acoperis solid, o izolatie buna, incalzire centrala, un grup sanitar adecvat si pereti curati vor ajuta intreaga familie sa se simta acasa.

 „Suntem alaturi de Habitat for Humanity din dorinta de a-i ajuta pe cei care au atata nevoie de o casa. Ne-am implicat activ in proiectele celor de la Habitat for Humanity si o vom face si de acum inainte. Pentru noi prezenta la Swimathon este o noua oportunitate de a ne implica social.” Mioara Radu, PR Manager Digi24 HD. Digi24 HD sprijina constant viziunea Habitat for Humanity in Romania, o lume in care toti oamenii au posibilitatea sa locuiasca decent. Jurnalistii de la Digi24 HD au venit ca voluntari pe santierele Habitat for Humanity Romania din intreaga tara, oferind ajutor in proiecte ca Women Build si Big Build.

Swimathon Bucuresti, editia a doua, are loc pe 12 iulie la Bazinul Olimpic “Lia Manoliu”, de la ora 9.00 pana la ora 14:00. Evenimentul este organizat de Fundatia Comunitara Bucuresti si aduce la start 30 de grupuri de initiativa si organizatii non-guvernamentale care si-au inscris proiectele pe platforma Swimathon Bucuresti si aproape 40 de echipe in competitie.