„Global Citizen” – internship international oferit de AIESEC Cluj Napoca

0

Programul de Internship-uri Internationale de Voluntariat Global Citizen, oferit de AIESEC, ofera tinerilor studenti oportunitatea de a merge, pentru o perioada de 6 saptamani, in una dintre cele peste 100 de tari in care exista AIESEC pentru a desfasura activitati de voluntariat. 

Participantul are ocazia de a alege singur tara in care merge in functie de cele disponibile pe platforma AIESEC, precum si tipul proiectului in care se va implica: ”Mediul inconjurator”, ”Drepturile omului”, ”Sanatatea” ”Educatia culturala”  “Ecologie” sau “Marketing & event management”.

In 2012, circa 40 de studenti au plecat prin intermediul AIESEC Cluj-Napoca in internship-uri de voluntariat, cele mai preferate destinatii fiind: Cehia, Polonia, Italia, Turcia, Rusia, Portugalia, Bulgaria, Serbia, Egipt si Brazilia.

Cheltuielile privind masa si cazarea vor fi asigurate integral ori partial, in functie de locatia aleasa iar AIESEC asigura suportul logistic si de pregatire a participantului inainte de plecare (pregatirea CV-ului international, traningurile de pregatire pentru o experienta multiculturala, asistenta la cautarea internhipului potrivit etc), cat si tot parcursul internshipului (intampinarea in noua tara, ajutor in acomodarea la noul mediu etc).

Participantul trebuie sa isi asigure costurile de transport, plata taxei de internship de 100 de euro, precum si actele necesare: viza si asigurare medicala in cazul in care alege o tara in afara UE.

Avantajele participarii la internship-urile de voluntariat AIESEC sunt:

  • Dezvoltarea personala, experienta multiculturala si prieteni internationali.
  • Dezvoltatea abilitatilor profesionale in domeniul ales.
  • Dezvoltare capacitatilor de leadership si lucru in echipa.
  • Dezvoltarea abilitatilor de trainer si vorbit in public.

Posibilitatea de a–si pune in practica cunostiintele teoretice si de a crea un impact pozitiv intr-o alta societate.

La finalul internship-ului, participantul va primi un certificat de practica recunoscut de Universitatea „Babes-Bolyai” si Universitatea Tehnica Cluj-Napoca.  

Formulare de inscriere pot fi gasite pe pagina oficiala www.myaiesec.ro si trebuie completate pana in data de 14.04.2013.

follow_stiriong-8823097